Dutch Distortion

 

Recensies

I Chaos – The Human Repellent

Nederland heeft een tijdje stilgelegen wat betreft de opkomst van nieuwe death metalbands. In 2009 kwamen er toch weer een paar omhoog die de Amersfoortse metalscene ook weer wakker schopte, ik heb het onder andere over I Chaos. Deze jonge metalband wist mij in 2009 al te overtuigen met hun EP getiteld “I Chaos”. Nu komen zij onze gehoorgangen beschadigen met hun langverwachte debuutalbum The Human Repellent.

De plaat knalt er gelijk met veel kracht in en ze hebben mijn gelijk aandacht volledig voor zich gewonnen. Bij de eerste paar tonen van The Human Repellent hoor je dat je niet met een stel youngsters te maken hebt die net ‘om het hoekje’ komen kijken, want ondanks het nog korte bestaan van deze band weten ze al een goede impressie op je achter te laten met hun technische death riffs. I Chaos heeft op dit album slechts één versnelling: heel erg snel. Het gaspedaal staat continu tot op de grond ingetrapt. Omdat de  bandleden op zowel op muzikaal als muzikaal-technisch niveau goed zijn onderlegd, komen zij hiermee weg.

Vocalist Harry van Breda weet mij meerdere malen achter elkaar van mijn stoel te blazen met zijn diepe putrochels, er zit helaas niet veel variatie in. Nu even wat over gitarist Rory Hansen, je hoort de energie van zijn spel door de speakers blazen, palm-muten, thrashen, soleren en het hengsten aan zijn tremolo. Het komt allemaal langs en hij houdt zijn riffs zeer interessant. Dat Koen Herfst kon drummen was al een tijdje bekend, maar bij I Chaos hoor je hem pas echt losgaan. Blastbeats bij het nummer “Revulsive Butchery” tegen het eind van het nummer aan, rare breaks, spontaan veranderende riffs, en ga zo maar door. Bassist Joost van der Graaf blijft ook niet bepaald stil, zijn basriffs leggen de zware grondtoon, nog net een stukje lager bij nummers als “Down Comes the Framework” en “Sons of Slaves”. Hij speelt snel en strak, het samenspel met de drums bij sommige stukken is echt indrukwekkend. Voor het betere thrash geweld kan je het beste naar het nummer “Imprisonment” luisteren waarbij, naar mijn mening, aardig wat Pestilence invloeden langskomen.

Dat deze langspeler mij niet teleur zou stellen had ik wel verwacht, dit stelletje headbangers staat garant voor extreme lompheid op kwalitatief hoog niveau. Na een minuut of twintig beginnen de nummers toch wel erg op elkaar te lijken, maar dit doet geen afbreuk aan de bruutheid van deze plaat. Het is onnodig meer woorden aan deze recensie te besteden, het is gewoon gaaf, en daar blijft het bij!

Score: 9,2

Tracklist:
1. Scattered Remnant
2. The Admonishment
3. Down Comes the Framework
4. Revulsive Butchery
5. Sons of Slaves
6. Imprisonment
7. Chaos Revolts
8. Degeneration Sublime
9. Sworn to Repel
10. Mass for the Blind

Totale Speelduur – 41:04 min.

Line-up:
Harry van Breda – Grunts
Rory Hansen – Gitaar
Joost van der Graaf – Bas
Koen Herfst – Drums

Links:
Official

 

 


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie