Dutch Distortion

 

Recensies

Crossfade – We All Bleed

Ook de alternatieve metalband Crossfade is na jaren wedergekeerd op metalbodem met een nieuw album We All Bleed. De band werd in 2008 gedumpt door Columbia Records wegens vermeend overmatig drugs & drankgebruik. Gedesillusioneerd door het wereldje, heeft  zanger/songwriter Ed Sloan een jaar ernstig depressief in een hoekje van zijn huis gezeten. Hij wilde zelfs helemaal stoppen als muzikant! Maatje & gitarist Les Hall redde hem van zijn diepe val en vroeg hem muzikant te blijven en hem te helpen weer songs te gaan schrijven voor een nieuwe cd bij een nieuw label. Nu; twee jaar later, zijn de heren eindelijk klaar.

We All Bleed is een echte topper geworden. Maar wel een donker album. Met name in de teksten hoor en lees je dat terug. Het pareltje, dat zo lekker knaagt aan mijn eigen duistere verleden op deze cd is toch echt het nummer “Dear Cocaine”. Het verteld simpelweg de invloed van de drug op het leven van menig rockartiest, vooral jongens van die zogenaamde post-grunge leeftijd. Dik verkochte plaat in het begin van hun carriére met de titel-loze cd Crossfade (2004). Tegelijkertijd ook nog vette platina US-hit scoren met het nummer Cold en dan denken dat je de hele metal-wereld aankan. Mega-Major deal. De druk wordt intens.

Je hoort en leest het allemaal terug op dit duistere werkje, geschreven door een gecompliceerde muzikant. Innerlijke gevechten en gedachten. Het nummer “Killing me Inside” is ook zo’n geweldige tragedie geworden. Ik hou daarvan. Verder is er natuurlijk veel meer te genieten; met “We All Bleed” hebben ze een echt goed hitje in handen en “Suffocate” en “Open Up Your Eyes” zijn ontzettend lekker ruig neergezet.

Score: 8,5

TrackList:
1.Dead Memories
2.Killing Me Inside
3.Prove You Wrong
4.Lay Me Down
5.Dear Cocaine
6.Suffocate
7.I Think You Should Know
8.We All Bleed
9.Open Up Your Eyes
10.Make Me a Believer

Lineup:
Ed Sloan — lead vocals
Mitch James — bass, vocals
Les Hall — Lead guitar, keyboards, vocals
Mark Castillo — drums, goomba

Links:


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie