Dutch Distortion

 

Recensies

Svölk – Svölk ’em all

Ros ros ros, groove groove groove, ros ros ros, groove groove groove. Zo zou ik de hele recensie voor deze plaat kunnen volschrijven. Het gebeurt mij niet vaak dat een plaat vanaf de eerste tonen mijn hoofd aan het schudden krijgt. Svölk maakt naar eigen zeggen bear metal. Dat genre ken ik dan niet, maar het klinkt in mijn oren als stoner metal. Na het uitbrengen van de EP Beast Unleashed en het touren met all-star metal band Hail! brengt de band nu hun eerste full length album opnieuw uit via Napalm Records.

Zoals ik dus al zei, begint deze plaat groovend met nummer “52” . De bas, drum en gitaar klinken allemaal oldskool en tegelijkertijd loodzwaar. Zelfs op een stel gare oude computerspeakers klinkt het zo. En dan komt de zang erin en de oldskool vibe is compleet. De stem doet denken aan acts als The Sword maar dan net iets ruwer. De samenzang klinkt in elk geval ook erg lekker. En eigenlijk wordt deze groovy tendens de rest van de plaat aangehouden. Een nummer als “Anchor” bijvoorbeeld, heeft ook die groove met zich mee. Dit nummer valt echter ook op door een mooi refrein, wat de muziek net nog iets meer uitdiept. Ook valt het refrein van een nummer als “Miss Alcohol” op. Dit is het soort materiaal wat grote groepen mensen goed kunnen meebrullen. Alleen is er nu één probleempje. En dat is dat ik graag credits wil geven aan mensen om hun specifieke prestaties, maar na het doorzoeken van de aanwezige persinformatie en de gegeven websites, moet ik toegeven dat ik niet weet wie wat speelt. En  ik wil de bandleden wel graag noemen dus doe ik het maar. Bedankt Knut Erik, Martin, Jengt, Halstein en Jørgen voor wat jullie dan ook maar hebben bijgedragen aan deze plaat!

Nu zullen er vast een stuk of wat cynische lezers zijn die zich afvragen of ik niks aan deze plaat heb kunnen ontdekken wat niet in orde is. Maar ik verzeker jullie, als dat er was had ik het al wel gezegd. (Zie mijn andere recensies voor bewijs hiervan.) Ik moet echter gewoon constateren dat deze plaat binnen het genre en voor het publiek waar het voor bedoeld is gewoon een schot in de roos is. Mensen die stoner of desert rock/metal niet kunnen waarderen zullen hier niet veel mee kunnen. Maar als je wel houdt van groovy, stoner metal dan ga je deze plaat erg lekker vinden. Een goed sinterklaas of kerstcadeau voor stoner liefhebbers lijkt me!

Score: 8,5

Tracklist:
01. 52
02. This Is It
03. Anchor
04. Sweet Agony
05. Miss Alcohol
06. 12 Times The Pain
07. End Of Days
08. Inferno
09. Dead:30
10. Time For The Dying
11. Warm Within
12. Overload

Totale speelduur: 59:52

Line-Up:

Knut Erik – ?
Martin – ?
Jengt – ?
Halstein – ?
Jørgen – ?

Links:
Officiële Site

Myspace

Napalm Records


4 reacties op Svölk – Svölk ’em all

 1. Dennis Koele zegt:

  Hier Tom;

  Halstein Bass
  Jørgen Drums
  Jengt Guitars
  Martin Guitars
  Knut Erik Vocals

  😉

 2. Tom de Wit zegt:

  Waar zou ik toch zijn zonder jou Dennis!? 😀 Dankjewel!

 3. lampje zegt:

  Geen woord aan gelogen, errug lekker album!
  (en ik had de band line-up al neergepleurd toen ik zag dat iemand me al voor was)

 4. Tom de Wit zegt:

  Goed om te lezen dat je mijn recensie kan waarderen lampje. 😉 De plaat knalt nu nog regelmatig door mijn speakers, dus dit is een blijvertje! 😀

Geef een reactie