Dutch Distortion

 

Recensies

Dark New Day – New Tradition

Dark New Day debuteerde in 2005 met het album Twelve Year Silence, opgevolgd door de EP Black Porch in 2006. Officieel zijn ze naar eigen zeggen niet actief meer en treden niet op, maar toch brengen ze een nieuw album uit onder de noemer New Tradition. Dit verzorgt wat vraagtekens bij ondergetekende. Wel weet ik dat de meeste bandleden in verschillende bands spelen, zoals Evanescence en Sevendust.Veelbelovend zou New Tradition dus wel mogen zijn.

Één van de eerste associaties die bij mij te binnen schieten tijdens nummers als  ‘Fist From the Sky’ en ‘I Don’t Need You’ zijn Seether en Three Days Grace. Het is een beetje popachtige, radiovriendelijke rock. Bij ‘Burns Your Eyes’ ontdek ik zelfs wat Alice in Chains invloeden.Ondanks dat dit album gevuld is met catchy refreinen en toegankelijke riffs betrap ik mezelf erop dat ik mijn aandacht vrij snel verlies. De muziek is vrij voorspelbaar. Wel zitten er wat progressieve invloeden in en zijn er wel degelijk knalmomenten te vinden. Luister bijvoorbeeld maar eens naar ‘Straightjacket’ en ‘Take It From Me’.
Dat de plaat voorspelbaar is, neemt niet weg dat het muzikantschap een dikke pluim verdiend. Het samenspel is strak en goed doordacht. Er wordt fijn afgewisseld tussen de langzame en mid-tempo riffs. De vocalen zou ik echt rechtstreeks aan Seether toewijzen, clean met een rauw randje en zeer prettig om naar te luisteren.

Het album bevat een aantal zeer fijne nummers, helaas is New Tradition voor mij net te voorspelbaar en daardoor niet memorabel genoeg. Het is een fijne plaat voor op de achtergrond tijdens een feestje. Leuk voor de potentiele hitjes en meezingers en verder een prima ‘doorheen praat plaat’. Zou leuk in de kast staan naast Breaking Benjamin, Seether en het eerdere werk van Linkin Park.

Score: 7,0

Tracklist:

1 Fist From The Sky
2 Come Alive
3 I Don’t Need You
4 New Tradition
5 Tremendous
6 Sorry
7 Straightjacket
8 Take It From Me
9 Caught In The Light
10 Sunday
11 Fiend
12 Breakdown
13 Burns Your Eyes

Line-up:

Brett Hestla – lead vocals
Clint Lowery – lead guitar, backing vocals
Corey Lowery – bass, backing vocals
Will Hunt – drums, backing vocals
Troy McLawhorn – lead guitar, backing vocals

Links:


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie