Dutch Distortion

 

Recensies

Sin7sinS – Carnival Of No Tomorrow

Om eerlijk te zijn had ik tot een week geleden nog nooit van Sin7sinS gehoord. Na een beetje inlezen kom ik er achter dat het een band van eigen bodem betreft. Hoewel het in 2007 begon als een project, groeide het al snel uit tot een band met professionele muzikanten. In 2010 kwam de eerste full length cd uit, Perversion Ltd. De intentionele pers was er lovend over. Sin7sinS onderscheidt zich van de grote massa aan female fronted metal door haar muziek en de constant veranderende stage performance.

Tweede wapenfeit Carnival Of No Tomorrow is het resultaat van zes maanden schrijven. Met een gastbijdrage van Mark Jansen (Epica/MaYan) en Dan Swanö (Edge of Sanity, Nightingale) spreek je in ieder geval al een wat groter publiek aan . De laatste man heeft tevens het album gemixt en geproduceerd. Met al deze informatie in het achterhoofd zijn de verwachtingen hoog gespannen. ‘Brimstone Ignition’ start met een sprookjesachtige intro. Al snel wordt het bijgestaan door een wat steviger geluid, voordat zangeres Lotus haar mond open doet. Haar zangstem is niet de stem die je verwacht in een female fronted metal band, maar dat is juist wel verfrissend! Haar meisjesachtige stem wordt bijgestaan door een diepe grunt, wat zorgt voor een mooi contrast. Het eerste nummer doet je hunkeren naar meer. ‘Sick Of You’ zet de trend voort, maar het woord ‘catchy’ komt ook in mijn hoofd op. Het neigt meer naar rock, maar ik vind het wel een erg lekker nummer! ‘Pornstar Love’,  een niet alledaagse titel. Lotus zingt over het leven van een artiest: seks, drugs en rock & roll. Met een tegelijk venijnige en lieve stem vult zij de zware melodieën, gespeeld door haar bandleden, aan.

‘Shadows & Dust’ laat een  hele andere kant van deze provocerende band zien. Het is een gevoelige ballad, waarbij Lotus met een haast breekbare stem de tekst ten gehore brengt. De muzikale ondersteuning is erg aanwezig maar dat maakt deze ballad dan ook zo mooi. Er wordt zelfs gebruik gemaakt van een achtergrondkoor. Wat een juweeltje! ‘As Romance Dies’ is het eerste nummer met een gastartiest, in de vorm van Mark Jansen. Het begint met een rustige melodie, je hoort een keyboard op de voorgrond en een viool wat meer op de achtergrond. De rust is al snel weg als Mark begint te grunten! Lotus zingt hier afwegend neutraal en hoog. Het is zo op het eerste gehoor geen uniek nummer, maar dat deert niet. Het daarop volgende ‘Cyanide Symphony’ is daarentegen wel uniek. De teksten raken je. Gastartiest Dan Swanö’s  lage, zware stem geeft het een extra dimensie. Ik ben erg onder de indruk. ‘March To Ruin’ sluit dit elf nummers tellende album af. Het nummer is volledig instrumentaal en sluit Carnival Of No Tomorrow met oeuvre af. Met z’n allen op weg naar de vernieling. Zonder woorden geeft dit nummer perfect dat gevoel weer.
Ik ben er open minded ingestapt en daar heb ik zeker geen spijt van. Sin7sinS heeft mij weten te overtuigen! 11 mei 2012 komt deze fantastische plaat uit.

Score: 8,5

Tracklist:
1. Brimstone Ignition
2. Sick of You
3. Pornstar Love
4. Shadows & Dust
5. Carnivores at Carnival
6. Pain Induced Craze
7. As Romance Dies
8. Cyanide Symphony
9. Revolt Tonight!
10. Jenkins’ Nightmare
11. March to Ruin

Line-up:
Lotus – zang
Gen Morphine – gitaar en zang
Tristan Hex – gitaar
JD ACID – bass
Heresy 101 – drum

Links:

Cd wordt uitgebracht door S7S Records.


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie