Dutch Distortion

 

Live Reports

De nieuwste reports uit de muziekwereld.

3 Inches of Blood – Baroeg , 6/5/2012

Al om 2 uur in de trein met wat vrienden met als bestemming Rotterdam-Lombardijen. Wel erg vroeg voor een concert zou je zeggen… Maar de deuren van de Baroeg gingen al om 3 uur open om onze wapenbroeders (en zusters) binnen te laten en ik verdomde het om de eerste band van de avond * kuche * middag * kuche* te missen, die trouwens al begon om half 4 op de planken zou staan.
Onder het vaandel Long Live Heavy Metal Europe Tour trekken vier bands ten strijde over het Europese continent, met aan het hoofd van dit groepje ongeregeld; 3 Inches of Blood. Deze Canadezen worden vergezeld door de bands Goatwhore (US), het Spaanse Thrashkwartet Angelus Apatrida en het talent uit de Verenigde staten Havok.

 

Om stipt half 4 stond de jongste band, Havok op de planken. En direct was het duidelijk… Geen genade. Meteen werd het nummer ‘Fatal Intervention’ van hun laatste album Time Is Up ons voorgeschoteld. Beukende drums, scheurende gitaren en helse zang is waar ze voor staan en is ook precies datgene wat deze jonge honden ons leveren. Ikzelf had al hoge verwachtingen van Havok maar dit ging me echt alles te boven. Na ‘Fatal’ gingen ze vrolijk verder met ‘Scumbag in Disguise’ een persoonlijke favoriet van me en het geweld vervolgde met de juweeltjes ‘D.O.A.’ en ‘Covering Fire’ die ook van het laatste album waren. Als toetje kregen we ‘The Afterburner’ van hun eerste album Burn. Al met al een geniaal zo niet perfect optreden van Havok in mijn ogen. Een band die ik nog zeker vele malen wil gaan zien. En dan bedenk ik me dat dit pas de eerste van de vier bands was.

Na een klein halfuur stond het spaanse Angelus Apatrida op het podium om ons nogmaals omver te blazen. En dit deden ze zonder twijfel. Jammerlijk was ik minder bekend met hun werk (dat een volle 4 albums beslaat, wat ik later dus leerde) maar dat maakte de lol er niet minder op. Enige minpuntje was dat ze veel te hard uitversterkt waren. Was het een zaal als de Melkweg dan zou het geen probleem geweest zijn… Maar de Baroeg is letterlijk 2 keer zo klein… maar toch een goed optreden van een band die ik toch wel even zal gaan opzoeken als ik een momentje heb..
Na weer een kleine pauze kwam Goatwhore op de proppen. Ook hier hetzelfde probleem als bij Angelus Apatrida, maar dan nèt iets erger. Niet alleen waren ze te hard uitversterkt maar ook in verhouding tot elkaar klopte totaal niet. De vocals maar vooral de drums stonden dusdanig hard waardoor de zowel de bas als gitaar totaal overstempde. Zonde gewoon. Gelukkig werd dit probleem wel verholpen. lullige was dat het werd verholpen na zo’n driekwart van het optreden.

Maar dan, de band van de avond. 3 Inches of Blood. Al jaren zat ik op een optreden van hun te azen en eindelijk… de intro van ‘Metal Woman’ weerklonk door de kleine zaal van de Baroeg en langzaam aan liepen onze broeders en zusters naar binnen. Op de que van de drums zet ook de drummer zelf in en komen de gitaristen en bassist en vergezellen de drummer met de intro. Als laatste betreed Cam Pipes het strijdtoneel en zet de toon direct met die heerlijke hoge uithaal waar we hem zo goed van kennen. Meteen na ‘Metal Woman’ kregen we het nummer dat elke metal fan kent. ‘Deadly Sinners’!!! en natuurlijk was iedereen van de partij. Aan het einde van ‘Sinners’ moest ik toch wel denken waarom ze dit als 2e nummer speelde in plaats van een afsluiter maar ik leerde later dat ik me daar geen zorgen over hoefde te maken. 3 Inches vervolgde setlist met ‘Revenge Is A Vulture’ waarmee iedereen met volle borst mee zong. Iets wat zich met zowat elk nummer herhaalde. De slachtpartij vervolgde zic met ‘4000 Torches’, ‘Dark Messenger’ ‘Die For Gold (Upon The Boiling Sea IV)’, ‘God Of The Cold White Silence’, ‘Leather Lord’, ‘Battles & Brotherhood’, ‘Trail of Champions’ en als afsluiter… ‘The Goatriders Horde’.

Dit was, zonder twijfel, een Ge-Wel-Dige avond. Eentje die ik niet gauw zal vergeten.Heerlijk!

Links:


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie