Dutch Distortion

 

Photo Reports

De nieuwste reports uit de muziekwereld.

Epica – Le Bataclan Parijs, 29/04/2012

Op een mooie zondag ging aan het begin van de avond Le Bataclan open.
De zaal was vanavond uitverkocht voor het optreden van Epica die samen met Stream of Passion en Xandria naar de Franse hoofdstad kwamen. Twee jaar geleden trad de Limburgse band nog op in de Elysee Montmartre maar helaas is deze zaal in brand opgegaan.
Even na opening van de zaal was het grootste deel van het publiek al binnen en kon Xandria de avond openen. Al snel bleek dat de uitverkochte zaal zich zou gaan opmaken voor een hete avond.
Met een korte setlist overtuigd Xandria terug te zijn en weer met volle kracht vooruit te willen gaan. Het album Neverworld’s End (recensie DD ) werd overal goed ontvangen en is de eerste stap richting de top.
Hierna mocht Stream of Passion aantreden op het Franse podium en waar zij in 45 minuten mochten laten zien waarom zij het zo ver geschopt hebben. Marcela Bovio en haar mannen gaven voor de laatste avond van deze tour meer dan alles. Met zowel nieuwe als oude hits hoefden zij niemand meer te overtuigen want zij hebben gewoon de tweede plek op de ranking overgenomen wat betreft Nederlandse Female Metal. Een super opwarmer voordat Epica het podium op klom. Met hun nieuwe show, met veel rook en licht, liet Epica wederom zien waarom zij de wereld veroverd hebben.
Simone en haar mannen wisten een juiste mix te vinden van hun tienjarige oeuvre. Met slechts één nummer van het Design Your Universe album ging de avond snel voorbij. Met als echt hoogtepunt het optreden van Marcela (Stream of Passion) en Manuela (Xandria) die zich bij frontvrouw Simone voegden tijdens ‘Sancta Terra’. De avond sloot de Reuverse band af met ‘Consign to Oblivion’.
Volgende keer hopelijk een nog grotere zaal met een goede airco, want dat is het enige minpuntje van de avond, het was veel te warm geworden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie