Dutch Distortion

 

Recensies

Collision – A Healty Dose of Death

Het Nederlandse Collision heeft over de afgelopen jaren een zekere ontwikkeling doorgemaakt. Van de grindcore in hun beginjaren tot de trash en death elementen die ze op deze derde langspeler hebben geïmplementeerd. De sound van Collision ligt dichtbij bands als Muncipal Waste en S.O.D, maar voornamelijk door de twee vocalisten zijn de roots van Collision nog diep gelegen in de grindcore.  A Healthy Dose of Death belooft een ware aanslag te worden op onze gehoorgangen. Mijn oren zijn klaar om te bloeden.

Zoals je van een grindcore band verwacht zijn de nummers hard, snel en van korte duur. Collision raast in 27 minuten door 13 nummers heen. Het hoge tempo en de hardcore elementen zorgen gelijktijdig voor een fijne groove en voor je het weet ben je opgeslokt door de brute tonen van A Healthy Dose of Death.
De gitaar en drumriffs van nummers als ‘Charming Chicks With A Crucifix’ en ‘Going Nuts With Splatted Guts’ zijn weergaloos goed. Ze komen binnen in de zevende versnelling en vliegen met gierende banden de bocht uit, wat uiteraard heel wat gore met zich meebrengt. Het Annihilator achtige ‘Dose Of Death’ is ook zeker het beluisteren waard. Ja, het zijn dertien nummers gebaseerd op messcherpe thrashmetal riffs en een flinke dosis Nederlandse humor. Naast grappige half-rijmende tracknamen hebben ze ook alliteratie en woordspelingen op filmtitels bedacht zoals ‘Rock Around The Chopping Block’ en  ‘The Violence Of The Lambs’. Humor is welbesteed aan deze grindkern band. Net als hun Nederlandse collega’s van Kutschurft en Extreem Eczeem nemen de heren van Collision zichzelf gelukkig niet heel serieus..  De riffs zijn dit echter wel!

De nummers op dit album zullen voornamelijk live weer voor de gewoonlijke hoofd- en nekklachten zorgen. Want slammen en headbangen moet je met de live-uitvoering van deze nummers wel. A Healthy Dose Of Death is een overtuigend, brute en krachtige grindcore plaat geworden.

Score: 8,3

Tracklist:

1. Screamer
2. Going Nuts With Splattered Guts
3. Fucked Up and Wasted
4. Rock Around the Chopping Block
5. Charming Chicks With a Crucifix
6. My Super Sweet Stalker
7. Machine Girl
8. Feast on Filth
9. Sick Love Story
10. Christ Candy
11. Zombified
12. Dose of Death
13. The Violence of the Lambs

 

Line-up:

Wouter/Tammi – Vocals
Björn – Vocals
Luc – Guitars
Boris – Bass
Job – Drums

Links:


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie