Dutch Distortion

 

Recensies

T.A.G – Swallow Your Modesty

Ik ga er geen gewoonte van maken maar dit album van de Nederlandse alternatieve rock/metal band T.A.G is in het voorjaar van 2011 al uitgebracht. Ik vraag me trouwens wel meteen af waarom dit album opnieuw wordt verstuurd?!Re-Release na een teleurstellende verkoop?! Ik luister naar het album en de prettige stem van zangeres Sandra Peeters. Het album bevalt me wel. Soms wat saai, maar er staan een paar goede songs op deze cd.
Ik speur en neus op het internet en met moeite krijg ik wat interessante hits op de bandnaam. Een paar verwijzingen naar de band. Ik lees dat ze wat optredens hebben gedaan met o.a. My Favorite Scar en ook hebben ze op Bospop en Fields of Rock gestaan. De website is bijgehouden tot vorig jaar juli. Ook op Facebook is het daarna doodstil geworden. De productie is door Oscar Holleman gedaan, dus je zou toch anders verwachten. Ik heb ondertussen gelezen dat deze cd wel een paar centjes heeft gekost indertijd. Rond april/mei 2011 werd het album uitgebracht. Er kwam vlot een single ‘Four Peace Puzzel’ met een (dure) YouTube clip. Deze videoclip werd geregisseerd door Pim Brassien en Bram Janssen (3voor12/RTL). Al snel flopt de cd en in juni/juli 2011 wordt het stil rondom T.A.G. Is de band een vroege dood gestorven?! Waren ieders verwachtingen in en rondom de band te hoog?! Ik weet het niet. Ik heb alleen dit album en ik vind dat Swallow Your Modesty een beter lot verdient.

In tegenstelling tot alle negatieve recensies op diverse sites vorig jaar over Swallow Your Modesty, ben ik wel positief. Ik vind T.A.G echt niet veel minder klinken dan bijvoorbeeld Nemesea. Ik zou een kopie van die recensie kunnen maken en daar de naam van T.A.G boven kunnen zetten. Maar-oh jeemig; mijn conclusie is dat deze productie zowaar nog truttiger is dan die van de Groningse band. Het zou met T.A.G trouwens dus best wat kunnen worden, als ze de remmen werkelijk los zouden gooien. Een UsDeathMetal producer het album laten regisseren en een hotte Metalcore screamer de tweede stem laten doen. Breng daarna Swallow Your Modesty opnieuw uit.

Score: 7,0

1. Anaesthetize
2. Shades Of Grey
3. Entity
4. My Love Is Never Enough
5. Dance The Dance
6. Four Piece Puzzle
7. Just One Minute
8. Sapphire
9. And We Know
10. Inside Out
11. Unfamiliar Face
12. When The World Doesn’t Feel That Heavy

Line-up:

Sandra Peeters – Vocals
Wouter Bloemen – Guitars
Gerard Gubbels – Bass
Dennis Geraads – Drums

Links:


Een reactie op T.A.G – Swallow Your Modesty

  1. Sharik zegt:

    Foto’s van deze band vind je op http://www.mcsharq.nl/album/main.php?cmd=album&var1=T.A.G%2FDe+Bosuil+Weert+22-05-2011/
    Het was een leuke avond, het klonk goed. Idd erg jammer dat er nix meer over bekend is!
    Wellicht is een re-release een nieuwe start voor ze.
    Sandra is btw bekend van V-Male ( http://youtu.be/SsM_KeSnYDo )

Geef een reactie