Dutch Distortion

 

Recensies

Black-Bone – Back To Mayhem

Deze Nederlandse band kende ik eigenlijk niet van naam & muziek. Nimmer iets van gehoord en ook nauwelijks iets over gelezen. Wel hoorde ik van een voormalig collega dat ze eens in het Gelredome in Arnhem in het voorprogramma van Deep Purple hadden gespeeld. De tieners Steef (zang/gitaar), Sven (zang/bas) en drummer Jules releasen de band Black-Bone ergens gedurende het jaar 2007. Toen nog broekies -van tussen de twaalf en vijtien jaar- die op een moment besloten hun muzikale wapens op te pakken en de wereld te gaan veroveren met hun muziek. Een paar jaar verder is dit werkje Back To Mahem er begin dit jaar uitgekomen. Eind mei verscheen dit goede debuut album van Black-Bone geproduceerd door Oscar Holleman -kennelijk een gewild producer concludeer ik, want ik kom zijn naam vaak tegen de laatste tijd-.

Ik verheug me op nieuw, op anders. Met Black-Bone in de auto naar Leeuwarden en na het eerste nummer bevalt de band me. Thuis gekomen surf ik enthousiast op het internet voor nog meer informatie. Ik kom uiteindelijk terecht op de VPRO; 3voor12 website en lees een erg goed stuk over Black-Bone geschreven door Patrick Muris (Foto: Paul Verhagen210412). Wat kan ik in dit geval nog schrijven vraag ik mezelf af na het lezen van dit goede stuk. Ik kan ze hoogstens nog in levende lijve gaan aanschouwen en als laatste rest nog mijn persoonlijke mening over Back To Mahem. De band heeft een goed album gesmeed. Motorhead & Lemmy en Angus met AC/DC hoor ik langs denderen en soms knalt de punk me om de oren. Ik zet mijn koptelefoon af. Te gek! Ik lees dat mijn favonummer ‘Girls Best Friend’ heet, ik zet mijn hoofdtelefoon af en leg mijn pen neer..

Score: 7,5

TrackList:

01. Hard Times
02. Hammer Down
03. Kings & Jezebelles
04. Back to Mayhem
05. Crash Helmet
06. Hollywood & Vine
07. Turn Me On
08. Girls Best Friend
09. It’s Only R&R
10. World Gone Crazy

Line-up:

Steef – gitaar, zang
Sven – bas, zang
Jules – drums

Links:


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie