Dutch Distortion

 

Recensies

Laster – Wijsgeer & Narreman

Nog geen vijf seconden ver hoor je het typische geluid van een gitaar met veel distortion die zich op gang trekt en een halve minuut na het opzetten van Wijsgeer & Narreman weet je genoeg. Orthodoxe black-metal, zoals die oorspronkelijk uit Noorwegen kwam, zij het met een dikke snuif Drudkh, dus het gaat iets trager dan je zou verwachten. Verder klopt het plaatje: een tuinhuisproductie, gitaren als op hol geslagen stofzuigers, dofklinkende drums en krijsende uithalen die af en toe naar Dani Filth neigen. Gelukkig slechts af en toe, grotendeels wordt hier een scream toegepast die herinnerd aan late Mayhem.

In een notendop, mid-tempo black gespeeld met veel gevoel en zelfs een zekere trots, die wel degelijk doorklinkt. Er kan niets op tegen zijn, persoonlijk vond ik Laster’s werkstuk zelfs erg aangenaam luistervoer maar ik hou dan ook van ouderwetse black-metal. Voor iemand die dat niet doet is dit even leuk als luisteren naar nagels die over een schoolbord krassen.
En Laster draagt wel degelijk belofte in zich – de riffs op het einde van het titelnummer zijn ijzersterk, alleen jammer van die productie. Begrijp me niet verkeerd, A Blaze in the Northern Sky is een absoluut meesterwerk, ik draai het minstens éénmaal per week. Maar ondertussen zijn we in 2012 en zit er weinig verdienste in om niet op z’n minst te zorgen dat de muziek goed hoorbaar is. In ‘Tot eenheid verweven’ zit een spoken word-stuk. Meer dan vermoeden dat ze Duits spreken kan ik niet, het ligt zo laag in de mix, is zo bedolven onder ruis dat ik er geen touw aan kan vastknopen – en ik heb Faust gelezen, want dat is waardoor het duo Nederlanders zich door heeft laten inspireren. Gezien de songtitels zal dat wel kloppen.

Tja – dit is een EP met drie songs, dus erg veel kan ik daar op zich niet aan toevoegen. Laster heeft potentie, het idee om rechttoe rechtaan black te mengen met Oost-Europese klanken is goed, daar kan veel moois uit voorkomen. Maar het zal dan toch wat beter uitgewerkt moeten worden. Enkel aangeraden aan de liefhebbers en eerder teleurstellend komende van leden van White Oak en Northward.

Score: 5,9

Tracklist:

1. In Levenskolken, In Dadenstorm
2. Tot eenheid verweven
3. Wijsgeer ende Narreman

Totale Speelduur: 00:19:01

Line-up:

N. – Gitaar, Zang
W. Damiaen – Drums, Zang, Bas, Gitaar

Links:


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie