Dutch Distortion

 

Previews

Preview: Into The Grave Leeuwarden, 11/08/2012

Metalheads der Nederlanden, blok zaterdag 11 augustus 2012 in uwen agenda en reis af naar het hoge noorden! Op deze datum vindt namelijk de 2e editie van Into the Grave plaats op het Oldehoofsterkerkhof, hartje centrum Leeuwarden.

De eerste editie vorig jaar was een daverend succes met 2000 bezoekers die onder andere hebben genoten van Debauchery, Aborted, Karma to Burn en afsluiter The Devin Townsend Project.

 

Dit jaar ziet de line-up er nog veelbelovender uit:

  • Nom de Plume
  • Dew Scented
  • Corrosion of Conformity
  • Obscura
  • Hell
  • Grave
  • Enslaved
  • Bolt Thrower

Deze 8 bands zijn te aanschouwen voor de schappelijke prijs van €6,66 in de voorverkoop en €10,- aan de dagkassa. Het festivalterrein gaat open om 13.00 en de eerste band trapt af om 14.00. Om 23.00 is afsluiter Bolt Thrower afgelopen, zodat de laatste treinen richting Groningen en Zwolle nog gehaald kunnen worden. Voor degenen die dan nog lang niet klaar zijn met feestvieren, vindt er een afterparty plaats in de Gloppe met Izegrim en The Covering.

Bolt Thrower komt voor een exclusief optreden naar Leeuwarden, het is namelijk de enige NL-show van de heren (en dame) dit jaar. Van Enslaved komt binnenkort nieuw materiaal uit, met een beetje mazzel horen we al wat hiervan. Dat Grave op Into the Grave staat, komt natuurlijk helemaal mooi uit. Zij zullen dan ook zeer toepasselijk hun debuutalbum “Into the Grave” integraal spelen! Obscura maakt een mix van thrash- death- en blackmetal aangevuld met prog-invloeden en is een nog jonge band uit Duitsland. Corrosion of Conformity zal een heerlijke crossover mix van punk, metal en hardcore ten gehore brengen en ze zijn weer in de originele driemansformatie bij elkaar! Hell brengt een theatrale show vol met invloeden uit de thrash-, power-, doom en black metal en zijn voor vandaag in ieder geval de godfathers van de extreme muziek, aangezien deze band al in 1982 is opgericht. Dew Scented zal de nodige thrashklanken uitstorten over het Oldehoofsterkerkhof. De lokale opener is Nom de Plume, die een bandcontest heeft gewonnen en zo een plekje op het podium van Into the Grave heeft bemachtigd.

Meer informatie is te vinden op www.intothegrave.nl en hier kan je ook je tickets in de voorverkoop halen.

Summary:

Wat: Metalfestival Into The Grave
Wanneer: zaterdag 11 augustus 2012
Hoe laat: van 13.00 tot 23.00
Waar: Oldehoofsterkerkhof Leeuwarden
Kosten: voorverkoop €6,66 en dagkassa €10,-
Meer informatie en voorverkoop: hier klikken

 

 


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie