Dutch Distortion

 

Previews

Preview: Kamelot – Effenaar Eindhoven, 02/11/2012

Op vrijdag 2 november komen de heren van Kamelot weer naar Nederland.Met een uitgebreide line-up support acts komen ze naar de Effenaar te Eindhoven.Xandria, Triosphere en Blackguard mogen het publiek opwarmen voordat het vernieuwde Kamelot de stage zal betreden.
Kamelot komt met hun nieuwe zanger Tommy Karevik en een nieuwe plaat naar Europa. Het album, Silverthorn, zal op 26 oktober uitkomen. Het wordt dus een show vol nieuwe en oude songs. De eerste single van het album is inmiddels al uitgebracht en is getiteld Sacrimony (Angel of Afterlife).
Hierbij zijn twee gastvocalen te horen, de eerste is Elize Ryd van de opkomende band Amaranthe en de tweede is Alissa White-Gluz van de stevige metalband The Agonist.

De opener van de avond is Blackguard. Deze band uit Montreal timmert al sinds 2001 aan de weg en heeft in Amerika al met veel grote namen opgetreden. Na hun solo euro-tour in 2011 zijn ze nu terug op het Europese vasteland.

Triosphere is een Noorse metalband en heeft een bijzonder goede zangeres die tevens de basgitaar bespeelt. Met toffe gitaar solo’s is hun muziek toegankelijk voor het grotere publiek en kan dit een doorbraak beteken. Het nieuwe album is in de maak, maar het is even tijd om te toeren.

Xandria is een Duitse metalband die in 1994 al opgericht is. Inmiddels hebben zij al vijf albums uitgebracht waarvan de laatste Nederwold’s End (recensie DD). Na een succesvolle euro-tour met Epica komen ze nu samen met Kamelot naar Nederland.

Tijdschema van deze avond:
19:00-19:25        Blackguard
19:40-20:10        Triosphere
20:30-21:20        Xandria
21:45-23:15        Kamelot

Waar: Effenaar, Eindhoven
Wanneer: 02-11-2012
Tijd: Zaal open 18.30/Aanvang 19.00
Tickets: Vvk:26.- euro (Tickets) Kassa: 30.- euro

Links:


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie