Dutch Distortion

 

Recensies

War Agenda – Night of Disaster

War Agenda - coverHet is en alom bekend feit dat Duitsland zeer sterk staat in de muziek industrie, iedere metal fan kan wel een of meerdere Duitse bands noemen. Maar sinds kort is er een nieuwe band die zich probeert staande te houden: War Agenda. Opgericht in 2012 hebben deze gasten de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan hun eerste album, eerst met een enkele demo (een enkel instrumentaal nummer) gevolgd door een trio nummers twee jaar terug en nu dan eindelijk hun debuut. Night of Disaster is het uiteindelijke resultaat van hun bloed, zweet en tranen.

Het nummer waarmee deze gasten begonnen zijn is tevens de opener van dit album; ‘Shot To Pieces’ de intro… ach, het bouwt een beetje op maar echt meer is het niet. Nee, de pret begint pas na 50 seconden als het geheel wordt ingezet. Ouderwets lekkere thrash is wat je wordt voorgeschoteld, en dat komt omdat deze jonge honden flink zijn beïnvloedt door de oude garde in diens gouden jaren. Het gehele album is simpel in zijn opzet, maar vergis je niet; het is net zo effectief als dat het simpel is. De variatie in riffs en tempo, de overgangen, alles loopt naadloos op en in elkaar over waardoor je telkens weer een compleet vloeiend geheel hebt die verdomd goed klinkt. En nog beter; deze gasten hebben zich niet blind gekeken op het werk van hun inspiratie en daar hun eigen draai aan gegeven, ze hebben ook gebruik gemaakt van de wat modernere ontwikkelingen in het genre. Een mooi voorbeeld hiervan kom je tegen in mijn favoriete nummer van dit album ‘Sentenced’
Per direct wordt er een brute riff door je speakers gejaagd, de drums beuken er vrolijk op los en de vocals maken nogmaals het plaatje compleet. Een tempowisseling brengt de brug voort maar de climax blijft uit als er nog een couplet word doorgezet. Na dit couplet word kom de brug weer, ditmaal langer en dan eindelijk die climax! Een baggervette mid-tempo riff word ingezet samen met dubbele vocals die het geheel tot een grotere hoogte brengt. Wat wel apart is in dit nummer is dat de solo volledig ontbreekt maar live zal deze zonder twijfel de zaal uit z’n dak laten gaan. Er is wel een lik voor het laatste refrein die uitgebouwd zou kunnen worden maar, ach, wie weet.

Dat er hard aan dit album is gewerkt is duidelijk, want er is echt geen enkel puntje; echt alles is verfijnd tot in het kleinste detail. De jongens van War Agenda kunnen trots zijn op hetgeen wat ze hebben gepresteerd met Night of Disaster, en raadt hem daarom ook met klem aan aan elke thrash en speed metal fan. Deze moet je echt horen! En nu maar hopen dat ze dit niveau zullen behouden..

Score: 8.5

Tracklist:
1. Shot to Pieces
2. Geocide
3. The Wait
4. Sentenced
5. Night of Disaster
6. Time Heals Nothing
7. Mosh
8. Destiny of A Man
9. Gone but Never Forgotten
10. Axis of Evil

Band Line Up:
Marsel – Vocals
Nils – Gitaar
Ingo – Gitaar
Joe – Basgitaar
Hamdi – Drums

Links:
War Agenda Official
War Agenda Facebook
MDD Records


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie