Dutch Distortion

 

Recensies

Fall Of Carthage – The Longed-For Reckoning

Fall Of Carthage is de volgende band die mij gepresenteerd is. Twee jaar terug bracht dit trio hun debuut: Behold. Inmiddels vond de band het weer tijd om de studio in te duiken. Het resultaat is een, naar eigen zeggen, veelzijdig album dat genres overschrijdt. Het is ook een album van welgeteld 16(!) tracks. Eens zien of dit nieuwe werk, genaamd The Longed-For Reckoning, ook deze belofte waarmaakt.

Wat wordt beloofd zijn geen standaard aspecten qua genres in de muziek en ik moet zeggen, daar hebben ze zeker gelijk in. Je kan zeggen wat je wilt maar als je (eindelijk) door die 16 nummers heen bent, kun je wel zeggen dat de belofte van een veelzijdig album waar gemaakt is. Wat je moet indenken is moderne metal met invloeden uit heavy, thrash, metalcore, hardcore en zelfs rap. Dat brengt me gelijk naar m’n volgende punt: van de 16 kun je er gelijk twee afschrijven. Met rap invloeden wordt dus kennelijk letterlijk bedoeld volbloed, 100% rap. Waarom? Al sla je me dood, maar het staat er echt op. Dit houdt in dat er nog 14 overblijven en, tsja, het weet zeker verschillende genres te verwerken in die nummers, maar geen enkele komt aan de vijf minuten. Ze blijven een beetje hangen rond de drie à vier en dat vind ik best jammer, want het is duidelijk dat er hard gewerkt is aan dit album. Ik had wat meer willen zien en horen van die veelzijdigheid. Er is bar weinig opbouw in welke manier dan ook. Wat harmonieën in de muziek waren leuk geweest, of een pakkende solo met een goede ritmische riff. De breakdowns zijn dan wel weer grappig, maar het resultaat is dat je een album hebt dat niet meer is dan dat het wel aardig klinkt. Er is eigenlijk maar één nummer (naast die ruk-rap) echt blijven hangen, en dat is vanwege de soundclip uit Ghostbusters (Don’t cross the streams..).

Ik blijf van mening dat een album echt geen 10 tot 12 nummers nodig heeft en je beter je tijd kunt besteden om de nummers die je hebt verbeteren en te verfijnen. Met dit 2e album van Fall Of Carthage heb ik echt het idee dat ze gewoon te veel nummers hebben en te weinig gekeken hebben naar de kleinere details die een nummer echt kunnen maken. Begrijp me niet verkeerd. Dit is zeker geen slecht album, maar er had meer uit gehaald kunnen worden.

Score: 7

Tracklist:
1. Fast Forward
2. Dust and Dirt
3. Sick Intentions
4. They’re Alive
5. Swept To The Edge
6. Complete
7. For The Soul To Save
8. Whodini Peckawood
9. Suffer The Pain
10. Down Like Honey
11. Tapeworms
12. Paint it White
13. Bury The Crisis
14. Purile Scumbag
15. Turning Point
16. Black December

Line Up:
Sascha Aßbach – Vocals
Arkadius Antonik – Gitaar
Martin Buchwalter – Drums

Weblinks:
Officiële website
Fall of Carthage Facebook


2 reacties op Fall Of Carthage – The Longed-For Reckoning

  1. sascha zegt:

    bedankt 🙂 thank you for taking time to write the review.

  2. Max Hoek zegt:

    You’re most welcome. You guys really have potential man and i look forward to the next album!

Geef een reactie