Dutch Distortion

 

Recensies

Malkavian – Annihilating The Shades

De volgende band die mij gepresenteerd is, is het Franse kwintet genaamd Malkavian; een thrash band met stevige groove elementen en wat kleine death metal invloeden. Hoewel ze zijn opgericht in 2005, zijn ze jaren later pas echt begonnen te werken aan een eigen stijl. Dat zou inhouden dat er een duidelijk verschil is tussen hun demo Malkavian (2007) en hun EP November Ends (2009). Zeker weet ik dit niet, want ik heb de laatste tijd vooral geluisterd naar hun nieuwste album, genaamd Annihilating The Shades.

Laat één ding gelijk duidelijk zijn: dit album is één grote bak aan herrie en geweld vanaf de allereerste seconde. Vanaf tel één beuken de drums, gepaard met snoeiharde powerchords van de gitaar, een zware bas die de ondertoon voert en een lead note die eroverheen scheert. De eerste keer dat ik het hoorde moest ik toch wat wennen aan het vlugge tempo van de band, terwijl de enkele noot bleef hangen.Het grappige is dat ik het na een tijdje begon te waarderen. En wat volgt? Niets anders dan bruut geweld. Het is moderne thrash metal dat de klok doet slaan, en de klok slaat hard. Het beste is nog, het is niet alleen maar hard en snel wat de fans warm laat worden en dat weten deze gasten.
Halverwege ‘Resurgence’ krijg je een beestachtige breakdown voorgeschoteld waarvan ze gestaag het tempo weer opvoeren, waarna ze weer op volle toeren door beuken. Ook de lengtes van de nummers verschillen. Van drie naar zes minuten, waardoor je zeker bent dat je niet constant naar dezelfde structuur en opbouw zit te luisteren. Heerlijke voorbeelden hiervan zijn ‘Ruins’, met zijn langzaam en gerekte intro, en heerlijk trage riffs. Mijn favoriet ‘KBA’ met zn energieke en catchy riffs en ‘The Great Overset’, die naast een flink tempo ook met trage en nekslopende riffs aan komt zetten. Dan heb ik het nog niet eens gehad over die gruwelijke galop van de double bass in het drumwerk!

Wat je vooral niet moet verwachten van dit Annihilating The Shades is een akoestisch of clean nummer op wat voor manier dan ook. Het is van begin tot eind tot in de puntjes uitgewerkte thrash metal van geweldige kwaliteit. Dit is een resultaat waar Malkavian echt trots op mag wezen. Echt een album om eens te proberen. Misschien toch maar even die EP en demo proberen…

Score: 8.0

Tracklist:

  1. Resurgence
  2. Altar Of The Damned
  3. Spit Away
  4. Ruins
  5. Annihilating The Shades
  6. The Great Overset
  7. Encyption Process
  8. KBA
  9. Void of A Thousand Eyes

Line-up:
Romaric Lamare – Vocals
Nicolas Bel – Gitaar & Vocals
Mathieu Deicke – Gitaar
Florian Pesset – Basgitaar
Alex Jadi – Drums

Links:
Malkavian Facebook
Malkavian Bandcamp
Finisterian Dead End label


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie