Dutch Distortion

 

Recensies

Chaos – All Against All

Ha! Chaos! Deze gasten zijn mij niet zo heel onbekend. Deze thrashers van Indiase afkomst ben ik al eens op het spoor gekomen via YouTube, waar ik hun track ‘Game’ tegenkwam, een heerlijk agressief en catchy nummer (zeker aan te raden). Wat ik hier voor me heb is album #2; All Against All .

Als eerst moet ik zeggen: het is kort, erg kort. Met tien nummers heeft het album een duur van zo’n 35 minuten. Ik reken op het principe “Kort maar krachtig” en hoe! De nummers zijn kort, maar ze laten zich zeker niet zomaar negeren. ‘The Great Divide’ ragt zich met grof geweld door je speakers (denk vroeg Slayer/Kreator en co.) dankzij het speelwerk van gitarist Nikhil. De snelvuur lyrics met belachelijk zangwerk van JK zijn zoals ik ze ken. Wat een strot heeft die gozer, wat een heerlijke agressie! Ook het drumwerk van Manu en de zware bastonen van Vishnu mogen niet vergeten worden. Tezamen is het een heerlijk geheel dat door het hele album een prima combinatie is en gewoon wérkt! Een goed voorbeeld hiervan is gelijk het tweede nummer ‘The Inevitable Genocide’ waar elk onderdeel perfect te horen is, zowel samen als afzonderlijk. Niets valt weg. Het is een lekker thrashy nummer.

Het is voor mij de titeltrack ‘All Against All’ die je zal bijblijven. Naast een vette clip is dit nummer een perfecte representatie van dit album. Kort maar krachtig, mooie en passende afwisselinge in zowel riffs als tempo in elk instrument, lekkere catchy momenten en strakke solos. ‘Asylum’ is een nummer die mij vooral opviel omdat de intro me verdacht veel deed denken aan Megadeth (beetje ‘Rust in Peace… Polaris’?), maar ook hier weer thrash zoals ik het onderhand van Chaos verwacht. Zo deed ook het refrein van het laatste nummer, ‘The Escape’, me denken aan een andere band (Pantera), hoewel het geheel eigen is gemaakt. Zeker na de helft van het nummer als het kalmeert. Een waardig en prachtig einde van een sterk album.

Hoewel All Against All kort is, wil dit album zeker niet vervelen. Ja het luistert zo weg en voor je het weet zit je weer tegen het herkenbare einde van ‘The Escape’. Deze gasten hebben zeker de kennis en de ervaring om een sterk album neer te zetten, iets wat ze met deze plaat hebben bewezen. Ik ben benieuwd of ze met hun derde album de nummers meer zullen uitwerken, want dit heeft een hoop potentie!

Score: 8.2

Tracklist:

  1. The Great Divide
  2. The Inevitable Genocide
  3. All Against All
  4. Indoctrination
  5. Death To The Elite
  6. The Enemy
  7. Patrons of Pain
  8. Asylum
  9. Portrait In Blood
  10. The Escape

Line-up:
JK – Vocals
Nikhil – Leadgitaar
Vishnu – Basgitaar
Manu – Drums

Links:
Chaos Facebook
Chaos Bandcamp
Transcending Obscurity Records


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie