Dutch Distortion

 

Recensies

Dragony – Lords Of The Hunt

Wat doe je als je, als metalband, tien jaar bestaat? Dat moet natuurlijk gevierd worden! Dat moet de Oostenrijkse band Dragony ook gedacht hebben. De symfonische powermetalband, in 2007 begonnen onder de naam The Dragonslayer Project, heeft in die tien jaar twee albums uitgebracht. Vanwege dit jubileum is daar nu een EP bij gekomen, die onder de titel Lords Of The Hunt is uitgebracht door Limb Music. Verwacht niet alleen nieuwe muziek, maar ook oude tracks die in een nieuw jasje zijn gestoken!

De EP begint met de twee nieuwe songs. Titeltrack ‘Lords Of The Hunt’ en opvolger ‘Call Of The Wild’ laten horen dat we met een zeer sterke band te maken hebben, waarbij alles prima in elkaar zit. De songs zijn ontzettend bombastisch en worden ondersteund door epische keyboardpartijen. De snelle gitaarlijnen en de hoge zang doen me bij vlagen denken aan Stratovarius en Serenity. Ze zijn erg goed, maar na de eerste twee tracks houdt de toegevoegde waarde van de EP eigenlijk op.

Er volgen nog een paar songs die opnieuw zijn opgenomen, maar in die nieuwe versies zit niet heel veel verschil ten opzichte van de eerste versie. Ze klinken ietsje helderder en misschien eigentijdser, maar of dat nou de moeite waard is? Persoonlijk denk ik van niet. Daarna volgen songs die op de eerste twee albums als bonustrack zijn toegevoegd, en nu onveranderd op deze EP zijn gezet. De cover van ‘The One And Only’, oorspronkelijk van Chesney Hawkes, is best grappig: om daar nu opeens scheurende gitaren onder te horen, vind ik interessant.
Wil je zelf met Dragony’s muziek meezingen? Dan staat er een karaokeversie van ‘Shadowrunners’ op de EP! Door het ontbreken van de zang wordt je aandacht automatisch meer op de gitaarpartijen gericht, en valt het extra op dat die zeer goed zijn.

De afsluiter, een oude demoversie van ‘Wings Of The Night’, is vooral interessant voor de grote fans. Dit is echt een song uit hun beginjaren, waarin het goed te horen is hoe de band stilistisch is ontwikkeld. Op deze demo klinkt de band meer als een kopie van Sonata Arctica, terwijl ze op de versie die uiteindelijk op het album Legends (2012) is beland, hun eigen stijl en identiteit hebben gevonden.

Dragony maakt best goede muziek, en ik zal iedere fan van symfonische powermetal hun eerste twee albums aanraden. Maar bij Lords Of The Hunt mis ik de toegevoegde waarde. Die twee nieuwe liedjes zijn best leuk, maar de ‘bijzondere’ versies van de oude liedjes zijn het geld niet waard. Tenzij je de EP als een echt collector’s item wilt hebben, zou ik deze plaat laten liggen en Dragony’s andere albums kopen.

Score: 5,5

Tracklist:

  1. Lords Of The Hunt
  2. Call Of The Wild
  3. The Longest Night (Re-Recording 2016)
  4. Alcador (Re-Recording 2016)
  5. Sparta (Elegy Of Heroes)
  6. The One And Only
  7. Shadowrunners (Karaoke Version)
  8. Wings Of The Night (Demo Version 2008)

Line-up:
Andreas Poppernitsch – Gitaar
Manuel Hartleb – Keyboards
Herbert Glos – Bas
Siegfried Samer – Zang
Frederic Brünner – Drums
Simon Saito – Gitaar

Links:
Dragony (Official)
Dragony (Facebook)
Limb Music


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie