Dutch Distortion

 

Recensies

From The Dust Returned – Homecoming

From The Dust Returned – HomecomingIn 2015 is From The Dust Returned in Rome opgericht. Na een roerig begin met verschillende line-up wisselingen, is de band eindelijk gesettled. Alle bandleden hebben andere muzikale achtergronden, die allemaal terug te horen zijn in de progressieve rock/metal sound van From The Dust Returned. Een aparte mix die nu te beluisteren is op de debuut EP Homecoming die door Sliptrick Records is uitgegeven.

Het album begint rustig met cleane gitaar en wat gepingel in het nummer ‘Harlequeen’. Na de intro is er veel ruimte voor ontelbare riffs en vreemde overgangen. Het ene moment zit je in de 70s prog, het andere moment in de toekomst en daarna is het soms gewoon metal. De samensmelting van de stijlen is meer te vergelijken met een bijeengeraapte hoeveelheid aan riffs. Soms passen deze heel goed bij elkaar, maar op andere momenten is het het gewoon net niet (of helemaal niet).

De productie van het album laat wat te wensen over, waardoor de mix niet lekker klinkt. De gitaren zijn vooral in de stukken met distortion te hoog gestemd, wat goed te horen is op ‘Echoes Of Face’. Door de mix worden dat soort oneffenheden niet weggepoetst. Ook zijn de muzikanten niet overal even strak. Waar ik echter de meeste vraagtekens bij zet is de zang. Het is een combinatie tussen normale zang, grunt en een poging tot operazang. Behalve dat deze combinatie niet heel erg geplaatst is, klinkt het bijna de hele tijd verschrikkelijk vals. Het is net alsof het met opzet gedaan is.

Het enige wat ik echt cool vind aan dit album, is het thema. Het gaat over heftige innerlijke problemen zoals schizofrenie, angst om te slapen, depressie en angst om lief te hebben. Dit komt allemaal duidelijk naar voren op deze plaat. Vooral de schizofrenie is te linken aan de muziek, door alle overgangen tussen verschillende stijlen. Het zou zo voor verschillende persoonlijkheden kunnen staan.

From The Dust Returned heeft mij absoluut niet weten te overtuigen met Homecoming. Vooral de extreem valse zang is voor mij een dealbreaker. Toch ben ik benieuwd naar een vervolg op deze plaat, omdat ik denk dat vooral de productie een groot probleem is. Als je iets minder moeite hebt met valse tonen, dan zou ik het, vanwege het unieke karakter, gewoon eens proberen te luisteren.

Score: 4,5

Tracklist:

  1. Harlequeen
  2. Homecoming
  3. Echoes Of Faces
  4. Glare
  5. Wipe Away The Rain

Line-up:
Alex De Angelis – Zang, gitaar
Marco Del Bufalo – Zang
Miki Leandro Nini – Basgitaar
Danilo Petrelli – Keyboard
Cristiano Ruggiero – Drums

Links:
Officiële website
Bandcamp
Facebook
Sliptrick Records


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie