Dutch Distortion

 

Recensies

Kobra And The Lotus – Prevail

Kobra And The Lotus, de Canadese hardrock/metal band opgericht in 2009 door Kobra Paige en de locale gitaristen Matt Van Wezel en Chris Swenson, komt na drie eerdere albums met hun vierde album Prevail I. Dit eerste deel van twee is gereleased op 12 mei 2017. Het volgende deel zal in oktober 2017 volgen. De teksten zijn gebaseerd op innerlijke strijd. Al het onrecht in de wereld is een uitgangspunt voor dit album.

Het album is erg sterk en de teksten zijn ook diepgaand. Het album opent met ‘Gotham’ wat een hele goede opener is. Dit is ook gelijk mijn favoriete nummer van het album, voornamelijk omdat de muziek zo heerlijk op elkaar is afgestemd en de tekst van het nummer je pakt. Het nummer gaat over een verdoemde stad waarin mensen dood gaan door andermans leugens. Ik ben er persoonlijk fan van als een nummer echt goede inhoud heeft. Dit is er zo één. Na ‘Gotham’ gaan we over naar ‘Triggerpulse’. Dit nummer heeft een lekker ritme, zoals de meeste nummers op het album. Ik vind het nummer alleen net iets te soft. Er had voor mij net wat meer power in mogen zitten. Verder verdient ‘Specimen X (Mortal Chamber)’ nog even de aandacht. Dit nummer heeft een heerlijke opening, de drums zijn echt fantastisch en het heeft inhoud. Een minder nummer van het album vind ik ‘Manifest Destiny’. Dit nummer is net een beetje té soft maar dat wordt al snel weer goed gemaakt met het volgende nummer ‘Victim’. Een heerlijk nummer met veel diversiteit en de zangers heeft hier een erg krachtige stem in wat ik persoonlijk echt vet vind.

Al met al zet Kobra And The Lotus met Prevail I een sterk eerste deel van een tweeluik neer. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet fan ben van alle nummers maar ondanks dat is het album goed in elkaar gezet, vooral op muzikaal gebied. Ik kan niet wachten op deel twee die in oktober dit jaar nog uitgebracht wordt. Ik ben erg benieuwd!

Score: 8,4

Tracklist:
1. Gotham
2. Triggerpulse
3. You Don’t Know
4. Specimen X (Mortal Chamber)
5. Light Me Up
6. Manifest Destiny
7. Victim
8. Check The Phyrg
9. Hell On Earth
10. Prevail

Line-up:
Kobra Paige – Vocals, Piano
Jasio Kulakowski – Gitaar
Brad Kennedy – Basgitaar
Lord Marcus Lee – Drums

Links:
Officiële Website
Facebook
Napalm Records


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie