Dutch Distortion

 

Recensies

Mammoth Mammoth – Mount The Mountain

Een stel knotsgekke Australiërs die lekkere hardrock maken. Dat belooft Napalm Records me als ik het nieuwe album van Mammoth Mammoth voor me zie liggen. Meer dan een uur aan nieuwe muziek ligt klaar om van te genieten op Mount The Mountain. Bereid je maar vast voor op keihard riffgeweld.

Invloeden van allerlei genres zijn te horen: een beetje stoner, dan weer iets garagerock-achtigs, een beetje doom en zelfs glamrock is niet ver weg. Mammoth Mammoth laat zich nog het best beschrijven als de liefdesbaby tussen The Hives en Kyuss. Wat een beest van een album hebben ze gemaakt, met voornamelijk heerlijke gitaarpartijen.
Hoewel alle songs overlopen van de agressie, zit er veel variatie in de songs. Luisteren naar dit album gaat niet vervelen, hoe vaak je het ook opnieuw opzet. Van het bluesy, ZZ Top-achtige ‘Hole In The Head’ via de keiharde rock-‘n-rolltrack ‘Sleepwalker’ naar zuipnummer ‘Cold Liquor’. Je hoort de woede in de muziek, vooral in het stevige en ruige gitaar- en drumwerk. De heerlijke, simpele hardrock heeft met zijn hoge tempo een aardig roadtripgehalte.

Als bonustrack is ‘Can’t Get You Out Of My Head’ toegevoegd, een cover van de hit van Kylie Minogue van begin deze eeuw, en een van mijn lievelingsliedjes toen ik nog lief, klein en schattig was. Ik was dan ook benieuwd om dit lied eens in een wat stevigere versie te horen. Echter, het bleek het meest tegenvallende nummer op het album te zijn. Nogal standaard en weinig bijzonders; ik miste de lekkere vibe die op de rest van het album wel aanwezig was. Gelukkig is het ‘slechts’ een bonustrack.

Simpel doch zeer effectief: dat is Mount The Mountain. Niet moeilijk doen, gewoon lekker raggen en je agressie erop loslaten. Als dat is wat je zoekt binnen de muziek, dan is Mammoth Mammoth zeker jouw ding. Geef het een kans. Ook bij mij zal dit album nog vele malen in mijn cd-speler belanden.

Score: 7,8

Tracklist:

 1. Mount The Mountain
 2. Spellbound
 3. Hole In The Head
 4. Kickin’ My Dog
 5. Procrastination
 6. Sleepwalker
 7. Epitome
 8. Hard Way Down
 9. Wild And Dead
 10. Cold Liquor
 11. Can’t Get You Out Of My Head (bonustrack)

Line-up:
Mikey Tucker – zang
Ben Couzens – gitaar
Pete Bell – bas
Frank Trobbiani – drums

Links:
Mammoth Mammoth (Official)
Mammoth Mammoth (Facebook)
Napalm Records


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie