Dutch Distortion

 

Recensies

Stallion – From The Dead

Weer eens wat anders, speed/heavy metal wel te verstaan, met dank aan de Duitsers van Stallion. Deze jonge band (opgericht in 2014) ben ik al eerder tegengekomen, maar ik heb er nog niet veel naar geluisterd. En dan krijg je opeens hun nieuwe album From The Dead in handen. Het grappige is dat ik nu al twee reviews van dit album ben tegengekomen, beide gepubliceerd in de Duitse versie van Metal Hammer: de een erg lovend en de ander uiterst negatief. Dus waar zal dit mij laten?

Het begin van het album is alleraardigst: een vlotte energieke riff die toch terug doet denken aan speed/thrash van de jaren ’80, gevolgd door de drums met een flinke, dubbele bass. Een goed begin! Maar dan een minpunt waar ik het gehele album last van heb gehad: de vocals. Die hoge falsetto-achtige vocals. Nee. Op momenten klinkt het bijna nep, alsof het net te veel geforceerd wordt. Ik geef toe, af en toe lijkt het een (heel) klein beetje op het vroege Exodus of Overkill, maar ik ben er geen fan van.

Het tweede nummer van het album ‘Down & Out’ zet voor mij ook geen zoden aan de dijk. Een mid tempo nummer met een iets te sterke pop-feel als je het mij vraagt. Deze pop-feel komt nog duidelijker terug in ‘Waiting For A Sign’, waar de vocals ook nog wat minder zijn. Ik zal maar niet beginnen over de synthesizer toevoeging in het refrein.

Frustrerend als je bijvoorbeeld ‘Black Box’ hoort waar alles eigenlijk netjes samen komt tot een mooi geheel. Lekkere riffs, en de vocals, hoewel nog steeds dat erg hoge, werken bij dit nummer dan weer wel. Het enige minpuntje is dat de zang ietwat eentonig blijft hangen op dezelfde melodielijn. Maar het is dus wél mogelijk! Dit bewijst ook de titeltrack ‘From The Dead’, waar wordt ingezet met een mooie akoestische intro met melodie en harmonie. Het zijn weer de vocals waar het voor mij op strandt.

Deze gasten weten hoe ze moeten spelen, elk nummer van From The Dead is daar een feit van. De riffs, de solos, stuk voor stuk goed, maar het zijn echt die vocals waardoor het gewoon niet de cd voor mij is. Ik heb niets tegen hoge zang. Zelf ben ik erg fan van bands als Judas Priest & 3 Inches of Blood, maar ik weet niet of dit de weg is voor Stallion.

Score: 6.6

Tracklist:
1. Underground Society
2. Down and Out
3. Hold The Line
4. Waiting For A Sign
5. From The Dead
6. Kill Fascists
7. Lord of The Trenches
8. Blackbox
9. Step Aside
10. Awaken The Night

Line-up:
Pauly – Vocals
Äxxl – Gitaar
Olli Gee – Gitaar
Stämpfe – Basgitaar
Aaron – Drums

Links:
Officiële website
Facebook
High Roller Records


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie