Dutch Distortion

 

Recensies

Chemicide – The Act Of Retaliation

Chemicide is een thrash band uit Costa Rica die, net als vele andere beginnende bands, ook een duit in het zakje doet in de hoop gespot te worden in de menigte. Hoewel bijna 10 jaar oud (eerst actief als Conqueror van ’06 tot ’08) is dit pas hun tweede volledige album. Het voorgaande bestond volledig uit een demo en twee splits. Het resultaat is The Act Of Retaliation.

En wat hier van te verwachten? Volgens de promo is dit prima, zoniet uitermate geschikt voor de fans van het oudere werk van grootheden als Exodus, Testament en Metallica. Grote woorden, grote beloftes. Klinkt veelbelovend, of niet soms? Nou, dat doet het ook, maar het resultaat is helaas niet hetzelfde als de verwachtingen. Ik heb nu meerdere keren dit album beluisterd en tsja, het heeft niet zo veel te bieden om het simpel te zeggen.

Van de acht nummers springt er niet echt iets uit, wil niets je echt grijpen of je aandacht erbij te houden. Het speelt maar een beetje door en voor je het weet zit je op track vijf van de acht. Begrijp me niet verkeerd, het is zeker niet slecht, het is alleen nogal middelmatig. Het klinkt ongeveer als de thrash van de Bay Area in diens jonge jaren, maar om het nu te vergelijken met die grote namen…

Kortom, in mijn ogen zal The Act Of Retaliation niet genoeg zijn om zich boven de rest uit te werken, al helemaal als je denkt dat Chemicide het tegen bands op moeten nemen als Crisix, Ultra Violence, Condition Critical, Hatchet of zelfs Exmortus. Allemaal relatief ‘onbekende’ bands met grote potentie. Dit is de concurrentie en die is moordend.

Score: 6.5

Tracklist:
1. Book Of Lies
2. Democide
3. Age Of Extinction
4. Episodes Of Insanity
5. Retaliation
6. Codified To Kill
7. Inherited Suffering
8. Taken By Force

Line-Up:
Frankie Chemicide – Vocals & Gitaar
Sebastian “Blackened” Chemicide – Lead Gitaar
Jorge Chemicide – Basgitaar
Jairo Chemicide – Drums

Links:
Facebook
Bandcamp
PRC Music


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie