Dutch Distortion

 

Recensies

Fogalord – Masters Of War

Ik kreeg onlangs Fogalord voorgeschoteld. Geen idee, nog nooit van gehoord, dus ik ga er met een frisse kijk in. Fogalord is een symfonische power metalband, opgericht in 2007 in Italië. Ondanks dat ze al tien jaar meegaan komt nu pas hun tweede album Masters Of War uit.

Het album opent wel lekker met ‘II Racconto Della Tempesta’. Ik ben wel geïnteresseerd naar wat er komen gaat. Die interesse wordt al snel weggewerkt bij het tweede nummer ‘Rising Through The Mist Of Time’. Het begint als ongelooflijk standaard power metal. Ik vind power metal op zijn tijd wel leuk, maar dit gaat wel echt een beetje te ver. Vandaar dat ik waarschijnlijk nog nooit van deze band gehoord had.

Ik moet wel zeggen: voor wat ze doen is het wel erg strak en goed in elkaar gezet, al heb ik wel het idee dat sommige nummers ontzettend op elkaar lijken. Het nummer ‘The Storm Of Steel’ verdient het wel om benoemd te worden. Dit is wel echt een mooi nummer. De zang en de instrumenten zijn goed op elkaar afgestemd. Ook is het nummer wat rustiger en hebben we niet die brullende power metal gitaren er tussendoor blèren. Ik vind op dit album persoonlijk de nummers het mooiste die instrumentaal zijn, zoals ‘By The Everspring Tree’ en ‘In Everwinter Wait’.

Fogalord zal voor de liefhebbers met hun nieuwe album Masters Of War misschien wel een interessant album neerzetten. Ikzelf ben er persoonlijk niet echt fan van. Het is leuk om één keer geluisterd te hebben, maar ik zou dit nou niet echt vaker aanzetten, ook niet als achtergrondmuziek.

Score: 5,7

Tracklist: 
1. II Racconto Della Tempesta
2. Rising Through The Mist Of Time
3. Daughter Of The Morning Light
4. Masters Of War
5. By The Everspring Tree
6. The Storm Of Steel
7. Absence Of Light
8. When The Blizzard Awakes
9. In Everwinter Wait
10. The Gift Of The White Lady
11. The Sword’s Will

Line-up:
Dany All – zang, toetsen
Stefano Paolini – gitaar
Nicolo’Bernini – drums
Giuseppe Lombardo – bas

Links: 
Officiële Website
Facebook
Youtube


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie