Dutch Distortion

 

Recensies

Nadimac – Besnilo

Verdomme. Weer crossover thrash. Ach, het is niet anders. Hoewel het niet mijn ding is (niet per se) heeft het me toch een aantal keer verast. Wat ik in handen heb is Besnilo, het laatste album van een Servische band. Nadimac is een band uit Belgrado die, sinds hun oprichting in 2003, het podium heeft weten te delen met grote namen als Warbringer, Sodom, DRIen een van de grootste crossover namen van het moment: Municipal Waste. Ik geloof niet dat iedere band zomaar geschikt word bevonden als opener, dus het zou wat moeten wezen, toch?

Laat ik gelijk één ding duidelijk maken: Nadimac zingt alles in eigen taal. Geen word in het Engels, maar ook echt géén woord. Alles in het Servisch. Op zich geen probleem, mits je natuurlijk de taal kent. Als je dat dus niet doet heb je toch een beetje een probleem, want in mijn ogen gaat er een groot gedeelte van de nummers verloren. Nou ja, niet dat het veel materiaal was (14 nummers zijn goed voor zo’n 35 minuten), maar alsnog.

Het punt van crossover thrash is dat het onder de noemer ‘kort maar krachtig’ valt en flink gebruik maakt van catchy, pakkende riffs en refreinen die goed blijven hangen. Dat is dus met geen enkel nummer van Besnilo zo. Van de 14 tracks is eigenlijk alleen ‘Jednom Nogom U Gradu’ blijven hangen, dankzij de opbouwende intro maar voornamelijk hoe de vocals zich melodisch neerzet naast de riffs. Voor de rest ben ik bang dat er weinig is blijven hangen, terwijl ik toch meerdere keren het album heb beluisterd.

Het missen van een herkenningspunt is dan ook in mijn ogen het grootste zwakke punt van Besnilo. Voor de rest: qua riffs slaat het je ook niet om de oren. Op dat punt (behalve het eerder genoemde nummer) blijft er tevens maar weinig hangen, en laat een crossover album het daar net nu van moeten hebben. Misschien is dit nieuwe album van Nadimac toch wat meer voor de diehard fans van het genre (of Serviërs).

Score: 5.8

Tracklist:
1. Uvod U Besnilo (The Indignation Echo)
2. Palikuca (Flaming Vendetta)
3. Jednom Nogom U Gradu ( Escapism Against Modernism)
4. Kapitalizam Je Kanibalizam (Capitalism Is Cannibalism)
5. Revolucija U Lzlogu (Shopping Revolution)
6. U Podrumu Žute Kuce (Organ Market Basement)
7. Anatomija Poslušnosti (Anatomy Of Obedience)
8. Analni Ovcar (Anal Shepherd)
9. Teraj Se U Kurac (Go Fuck Yourself)
10. Prvi Put Sa Kevom Na Šemu (My Mom’s Drugs)
11. Rodjen U Ofsajdu (Nesportski Dan) (Born In Offside [Anti-Sport Day])
12. Zemlja Povraca (Mother Earth Is Vomiting)
13. Cma Štampa (Diarrhea Newsweek)
14. Bez Ograda, Bez Barijera (Against Elitism, Pro Unity)

Line-up:
Danilo “Dača” Trbojević – Vocals
Stefan “Ćora” Ćorović – Gitaar
Marko “Zec” Pavlović – Basgitaar
Dragan “Draganče” Ristić – Drums

Links:
Officiële website
Facebook
Xtreem Music


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie