Dutch Distortion

 

Previews

Preview: ProgPower Europe – JC Sjiwa Baarlo, 06-08/10/2017

In het weekend van 6 oktober t/m 8 oktober is het weer tijd om flink te grooven op progressieve rock en metal in het Limburgse Baarlo. Het is dan alweer de 19e editie van een van de beste progfestivals in de wereld: ProgPower Europe. Dit festival staat bekend om een gevarieerde line-up, waarbij zowel grote namen als minder bekende bands de kans krijgen om zich te laten gelden. Ook dit jaar is dat weer het geval. Maak je maar klaar voor een weekend vol verrassingen!

Vrijdag:

Op vrijdag zullen twee Australische bands het podium betreden. Als eerste kun je genieten van de post-rock van Sleepmakeswaves. Deze band is ooit in de spotlights gekomen doordat het nummer ‘One Day, You Will Teach Me To Let Go Of My Fears’ bij Twilight fanfiction is gebruikt op Youtube. Na deze dromerige, instrumentale rock (met een rauw randje) is het de beurt aan Voyager. Deze progressieve powermetalband heeft onlangs een nieuw album uitgebracht met de titel Ghost Mile (2017). Verwacht krachtige, catchy melodieën, gemixt met strak gitaarwerk.

Zaterdag:

Een relaxed begin van de zaterdag wordt verzorgd door de Duitse ambient post-metal band Cataya. Na dit intense begin van de dag kun je genieten van de diverse progressieve metal van de Poolse band Blindead. Kauan staat daarna klaar om ons te verrassen. Deze Russisch/Oekraïnsche band maakt intelligente metal, met post-doom, ambient en neo-klassieke invloeden.

Atrox is geen onbekende op ProgPower. Na negen jaar keren zij hier weer terug op het podium. De schizometal van deze Noren is zeer dynamisch en belooft ook on-stage een geweldige show te worden. Hierna staat het Deense Pyramaze op het programma. Deze melodische progressieve metalband heeft onlangs een nieuw album uitgegeven met de naam Contingent (2017).

De headliner van zaterdagavond is het Zweedse Soen. Ook deze band is geen onbekende op ProgPower. Deze fantastische progressieve supergroep is opgericht door Martin Lopez, ex-drummer van Opeth. Begin dit jaar brachten zij het veel geprezen album Lykaia (2017) uit. Zij sluiten de dag af met een anderhalf uur durend optreden.

Zondag:

Ook op zondag mogen wij de dag weer rustig beginnen met de alternatieve post/prog rock van de Nederlandse band Semistereo. Voor fans van o.a. Karnivool. Daarna razen we door met Organized Chaos. Het optreden van deze Servische band belooft zeer divers te worden door alle verschillende invloeden in de muziek. Zij mixen hun progressieve metal met o.a. funk, klassiek, latino en hiphop.

Brutai (UK) laat ons de brute realiteit horen met hun moderne prog. Op 25 november komt het debuutalbum Born uit. Brutai mixt lage, ritmische metal met elektro invloeden. Hierna komen we weer in een heel andere stijl, met de progressieve metal van Hemina uit Australië. Zij weten syncopische grooves te combineren met keyboard loopjes en vocale harmonieën.

Toehider heeft maar liefst 14 releases op zijn naam staan. De muziek van deze Australische band voelt spunky, fris en gevat aan. De muziek is zo divers dat er eigenlijk geen vast label op te plakken is. Zanger Mike Mills heeft meegewerkt aan meerdere albums van Ayreon.

Het Britse TesseracT zal de zondagavond afsluiten als hoofdact. Zij worden gezien als een van de pioniers van de djent. De band heeft een breed scala aan verschillende zangers gehad, maar zijn nu weer terug bij voormalig frontman Daniel Tompkins. Een waardige afsluiter van dit progressieve feestje.

Heb je interesse om ook te komen naar dit geweldige festival? Er zijn, naast weekendtickets, ook dagtickets te koop. Wacht echter niet te lang! Voor het programma op zondag 8 oktober zijn er nog maar 120 kaarten over. Wil je de full treatment? Op donderdag 5 oktober is er nog een pré-party in Kasteel de Berckt.

Wat: ProgPower Europe
Waar: JC Sjiwa, Baarlo
Wanneer: 6 oktober t/m 8 oktober (5 oktober pré-party in Kasteel de Berckt)
Prijs:
Vrijdag 6 oktober: €27,50 (€32,50 aan de deur)
Zaterdag 7 oktober: €37,50 (€45,- aan de deur)
Zondag 8 oktober: €37,50 (€45,- aan de deur)
Weekend ticket: €87,50 (€95,- aan de deur)
Aanvang:
Vrijdag 6 oktober: eerste band 20:00
Zaterdag 7 oktober: eerste band 13:30
Zondag 8 oktober: eerste band 13:30

Links:
Officiële website
Facebook
Twitter
Spotify playlist
Youtube
JC Sjiwa


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie