Dutch Distortion

 

Recensies

Skeletoon – Ticking Clock

Deze Italianen zijn in 2007 gestart met Skeletoon als een Helloween-tribute (tijdperk-Kiske) en na lange periode touren begonnen met het maken van eigen werk. Dit onder de noemer ‘Happy Metal Music’: zie ook hun debuutalbum The Curse Of The Avenger (2015), verhalend over alle mogelijke struggles in het dagelijks leven van een nerd. Het doet me meteen denken aan wat klassiek filmmateriaal, maar afijn – terug naar de muziek.

Het album Ticking Clock start met een opvallend lange intro, overgaand in een portie lichtvoetige powermetal. Wat als eerst opvalt, is de stem van zanger Tomi Fooler: het teistert de trommelvliezen stevig en klinkt bij vlagen wat zwabberig, zeker wanneer een track wat zwaarder leunt op de vocalen. De associatie met Helloween-oude-stijl is snel gelegd, maar dan bijgekruid met een snufje Edguy. Over het algemeen wordt Tomi’s stem redelijk goed ingebed in de muziek, maar zeker op de eerste helft van de plaat lijkt er alleen een standje hard en hoog te zijn. De opbouw van de tracks wordt steeds beter naarmate het album vordert: wat meer durf, meer nuance en vlugge gitaarsoli die het geheel eens lekker openbreken.

Zo beukt de titeltrack ‘Ticking Clock’ zich gestaag het geheugen binnen. Voor mij het hoogtepunt van deze plaat. De onvermijdelijke powermetalballade mag uiteraard niet ontbreken. ‘Watch Over Me’ begint goed, maar sleept me niet mee: er mist kracht en dynamiek, zowel in de hoogte als in de laagte. Eerder ongezond dramatisch dan gezond melodramatisch, dus.

Op Ticking Clock staan zeker tracks met aanstekelijke haakjes, maar niet altijd voldoende om mijn aandacht totaal vast te houden. Daarvoor klinkt het net niet ‘eigen’ genoeg en zijn de composities wat rommelig. Echter houdt Skeletoon de vaart erin en worden de stevigere riffs niet ontweken. Ben je liefhebber van stevige uithalen à la Edguy/Avantasia: ga ‘m zeker eens luisteren, zou ik zeggen.

Score: 6,6

Tracklist

  1. Dreamland
  2. Drowning Sleep
  3. Night Ain’t Over
  4. Watch Over Me
  5. Chasing Time
  6. Ticking Clock
  7. Mooncry
  8. Falling Into Darkness
  9. Awakening

Line-up:
Tomi Fooler – zang
Andy “K” Cappellari – gitaar
Davide Piletto – gitaar
Charlie Dho: Bass – basgitaar
Henry Sidoti – drums

Links:
Skeletoon (Official)
Skeletoon (Facebook)
Revalve Records


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie