Dutch Distortion

 

Recensies

Sound Storm – Vertigo

Sound Storm komt, na vijf eerdere albums, met hun nieuwe album Vertigo. Vertigo wordt neergezet in een victoriaans/steampunk thema, gebaseerd op Dante’s Inferno en vervolgens ontwikkeld tot een meer zelfbeschouwend, psychologisch verhaal. De onverbeterlijke componist Gabriel is de hoofdpersoon van het verhaal. Als hij interesse krijgt in de wetenschap, begint hij een oorlog tegen zijn onrustige gedachten en deze gedachten dwingen hem om alles wat hij lief heeft te vernietigen. De enige handgreep lijkt een mystieke libelle te zijn, die Gabriel onder de vloeren van een enorme wenteltrap leidt. Nou ik ben benieuwd.

We beginnen het album met ‘Vertigo’. Ah, daar is die libelle al. Althans, het geeft je het idee dat hij daar is. Als dat zo is zijn we in ieder geval snel bij die enorme wenteltrap. Mooi openingsnummer trouwens. Dat brengt ons gelijk bij het nummer ‘The Dragonfly’. Had ik dus toch gelijk dat hij daar al was. Het thema is blijkbaar goed neergezet door de band. Ik moet zeggen dat ik dit nummer muzikaal echt ontzettend goed vind. Alleen die zanger had ik er liever niet bij gehad. Hij zingt heel hoog en kan niet goed toon houden.

Dan komen we aan bij ‘Metamorphosis’. Het nummer wordt muzikaal heel sterk ingezet. De band heeft goede muzikale kwaliteiten, behalve de zanger dus. ‘The Ocean’ moet ook even aangehaald worden. Het begint best wel mysterieus en maakt je nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Dan zetten langzaam de drums in, met een bijzonder goede overgang. Maar daar is de zanger weer, helaas. Ik had hier liever wat harde grunts onder gehad. Dat had het geheel tot een hoger niveau getild. Instrumentaal is het ook weer een heel sterk nummer namelijk.

Ondanks dat Vertigo het zesde album is van Sound Storm heb ik het idee dat ze nog flink kunnen verbeteren. Misschien die zanger? Ik snap best dat mensen hiervan kunnen houden, maar ik vind de zanger echt het grote minpunt van deze band. Dat is ontzettend jammer, aangezien het instrumentele gedeelte ontzettend sterk is.

Score: 5,9

Tracklist:
1. Vertigo
2. The Dragonfly
3. Metamorphosis
4. Forsaken
5. Original Sin
6. The Ocean
7. Spiral
8. Gemini
9. Alice
10. The Last Breath

Line-up: 
Fabio Privitera – zang
Valerio Sbriglione – gitaar
Massimiliano Flak – bas
Elena Crolle – piano, keyboard
Rocco Mirarchi – gitaar
Alessandro Bissa – drums

Links:
Officiële Website
Facebook
Rockshots Platenmaatschappij


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie