Dutch Distortion

 

Recensies

The Black Capes – All These Monsters

Als je jezelf vergelijkt met grootheden als Type O Negative en The Sisters Of Mercy, en zelfs ziet als een opvolger van deze grootheden, dan heb je een flink hoge pet op van jezelf. Ze bestaan nog maar een jaar, en toch durven The Black Capes deze vergelijking te maken. Afgelopen juni is het debuutalbum van deze Griekse band, All These Monsters, uitgebracht door het Duitse label Dark Tunes. Zal ik het alvast verklappen? Deze vergelijking klopt van geen kant.

Op dit album staan een paar prima songs. ‘Purple Heart’ is opgebouwd rondom een heel sterke gitaarpartij en heeft een lekker refrein; een stevige hardrocksong die prima past in de stijl van bijvoorbeeld Lordi. De daaropvolgende track ‘Now Rise’ heeft een heel herkenbaar riffje dat gedurende het nummer te pas en te onpas opduikt; na de twintigste keer herinner ik me waar ik dat riffje van kende: ‘Love Like Blood’ van Killing Joke. Beter goed gejat dan slecht bedacht, nietwaar?

Echter, de minpunten overtreffen de pluspunten. De algehele productie klinkt een beetje flets en blikkerig, alsof je het door slechte speakers of koptelefoons zit te luisteren. Persoonlijk kan ik hier heel slecht tegen, en ik moet de neiging om het af te zetten weerstaan. Verder voel ik de neiging om een pakje keelsnoepjes naar Griekenland te sturen; misschien helpt dat de zanger van zijn enorm schorre stem af. Een beetje een rauwe stem kan fijn zijn om naar te luisteren, maar dit is een tikkeltje te veel van het goede. En dan die drums… Hebben ze de snare van Lars Ulrich voor een vriendenprijsje kunnen overnemen, na het ‘daverende succes’ van St. Anger?

Ik wil niet overkomen als de chagrijnige recensent die alles maar loopt af te zeiken. Helaas zit er op dit moment niks anders op: All These Monsters is de grootste tegenvaller die ik in lange tijd heb gehoord, en volgens mij krijgt dit album de laagste score die ik ooit heb gegeven. Er staan twee of drie leuke songs op het album, maar de uitvoering, het geluid… Dat is voor mij een enorme afknapper. Laat dit gedrocht lekker links liggen.

Score: 3,8

Tracklist:
1. The Invite
2. Sarah The Witch
3. Wolf Child
4. Purple Heart
5. Now Rise
6. The Black Capes
7. New Life
8. We Will Never Die
9. All These Monsters
10. The Withdrawal

Line-up:
Alexander S. Wamp – zang
Thanos Jan – gitaar
Irene Ketikidi – gitaar
Chris Rusty – bas
Christos Grekas – drums
Dimitri Stathakopoulos – keyboards

Links:
The Black Capes (Facebook)
Dark Tunes


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie