Dutch Distortion

 

Recensies

Vulture – The Guillotine

En dan is het de beurt aan het erg jonge Vulture. Een Duitse band die pas twee jaar (!) bestaat. Het enige wat ze tot dusver op hun kerfstok hebben staan is een demo uit 2016 (Victim To The Blade) en een single (‘Vendetta’) afkomstig van hun aankomende debuutalbum, genaamd The Guillotine. De grote vraag is dan natuurlijk, wat kan je van dit album verwachten?

The Guillotine is een beste dosis en mix van heavy metal à la Judas Priest en Mercyful Fate, Bay Area thrash metal in de trant van het vroege werk van Exodus en een stevige scheut aan speed metal. Laat me je dan ook gelijk het eerste positieve punt vertellen van dit album: deze gasten hebben een perfecte combinatie gemaakt tussen de genres. Het is niet een beetje dit, iets meer van dat en dan nog iets. Nee, het klinkt echt als een enkel, massief geheel waarin de stijlen goed kenbaar zijn!

De riffs zijn catchy, vet, agressief en uiteraard lekker snel. De drums en basgitaar idem dito qua snelheid en intensiteit, maar bovenal zijn het de achterlijk hoge uithalen van de zang. Denk Rob Halford in z’n jonge jaren bij Judas Priest maar dan met wat meer agressie. Beter nog is de sound van dit album dat regelrecht uit de jaren ’80 gestolen lijkt te zijn.
Werkelijk, had je een album uit die tijd laten horen en dit, dan zou ik grote moeite hebben welke nou de authentieke was. Ook typisch voor die tijd zijn de harmonieën van de gitaristen (denk Glenn Tipton & K.K. Downing-esque). Het resultaat is dan ook heerlijk om naar te luisteren. Het geeft hoop om te bedenken dat dit het eerste album van Vulture is. De 38 minuten met 8 nummers zullen geen seconde vervelen.

De gasten van Vulture mogen met recht trots wezen op The Guillotine. Om twee jaar na oprichting een album van dit kaliber neer te zetten, is zeker noemenswaardig! Ik ga deze zeker toevoegen aan mijn collectie. Het is zeker een aanrader, voor zowel thrash, heavy en speed metalfans!

Score: 8.0

Tracklist:
1. Vendetta
2. Clashing Iron
3. Triumph Of The Guillotine
4. Electric Ecstasy
5. Adrian’s Cradle
6. (This Night Belongs) To The Dead
7. Paraphiliac
8. Cry For Death

Line-up:
L. Steeler – Vocals
M. Outlaw – Gitaar
S. Genozider – Gitaar & Drums
A. Axetinctor – Basgitaar

Links:
Officiële website
Facebook
High Roller Records


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie