Dutch Distortion

 

Recensies

LionSoul – Welcome Storm

Rauw en zwaar, maar toch levendig en melodisch: dat is hoe de heren van LionSoul de perfecte powermetal voor zich zien. De Italiaanse band heeft in juni zijn tweede album, Welcome Storm, uitgebracht via Limb Music. Maar hebben ze zich wel aan hun zichzelf opgelegde definitie gehouden?

In tegenstelling tot de bombastische, symfonische en zwaar door klassieke muziek beïnvloede powermetal die veelal uit Italië komt, maakt LionSoul muziek die meer beïnvloed is door bands als Helloween, Stratovarius en Hammerfall: erg melodisch, en regelmatig gebruik van keyboards, maar niet te nadrukkelijk. De songs zijn opgebouwd uit lekkere riffjes met powerakkoorden, en hoewel ze niet enorm catchy zijn (wat veel fans van het genre belangrijk vinden), klinkt het wel erg fijn. Je zult niet onmiddellijk de refreinen kunnen meeschreeuwen, maar technisch zit het wel heel goed in elkaar en wie daarvan houdt, zal flink van dit album kunnen genieten.

Zeker op de tracks met een wat hoger tempo komt het technische kunnen van de band er goed uit. ‘Next Genesis’ en ‘Lion’s Throne’ zijn daardoor een paar van mijn favorieten op dit album. En de gitaarsolo op ‘Bright As Light’ is simpelweg oorstrelend. Echter, op de langzamere songs haalt de band niet alles eruit wat ze eruit kunnen halen. ‘Iron Whispers’ klinkt bijvoorbeeld gewoon saai, totdat de gitaarsolo losbarst en de song daarna op een hoger tempo doorgaat.

Welcome Storm laat zien dat er enorm veel potentie in deze band zit. LionSoul maakt sterke songs, en ik geloof dat ze nog flink kunnen groeien. Hou ze in de gaten, want ze zijn het waard.

Score: 7,0

Tracklist:

  1. Beyond Dusk
  2. The Principal Warrior
  3. Next Genesis
  4. Gatling Sight
  5. Bright As Light
  6. Iron Whispers
  7. The Thunder Master
  8. A Common Forever
  9. Welcome Storm (Eternal Quest)
  10. Lion’s Throne

Line-up:
Ivan Castelli – Zang, keyboards
Aurelio Parise – Gitaar
Francesco Pedrini – Gitaar
Roberto Poli – Bas
Luca Mazzucconi – Drums

Links:
LionSoul (Official)
LionSoul (Facebook)
Limb Music


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie