Dutch Distortion

 

Recensies

Nuclear Warfare – Empowered By Hate

Ouderwetse jaren ’80 thrash metal. Geliefd bij menig thrash fan en een grote bron van inspiratie voor vele grote en kleine bands. Zo ook voor het Duitse trio van Nuclear Warfare. Deze band, opgericht in 2001, laat zich volledig inspireren door het vroege werk van Duitse grootheden als Kreator, Sodom en Destruction. Drie van de vier bands beter bekend als het Duitse antwoord op de Big Four. Voor Nuclear Warfare gaat het om het gehele pakket. De stijl, de manier van spelen, de sound en dat al vier albums lang. Vijf als je hun nieuwste werk hierbij betrekt, getiteld: Empowered By Hate.

Één ding is zeker, het klinkt inderdaad als een opname uit de jaren ’80. Kwalitatief net iets minder, net wat rauwer, net wat grover. Denk aan een semi-live garage opname. Minpuntje? Niet echt. Gezien hun inspiratie zal het een bewuste keuze geweest zijn. Ja, je hebt die typische ’80s thrash sound, maar je merkt wel dat het minder is vergeleken met de mogelijkheden van vandaag de dag. Wat je zeker niet zal ontgaan zijn de vocals die toch wel heel erg doen denken aan niemand minder dan Mille Petrozza van Kreator. Het is alleen jammer dat zijn stemgeluid de enige link op dit album is naar die gouden periode in de jaren ’80.

Wat dit album voor de rest biedt is eigenlijk vrij simpele thrash van een net wat minder kaliber. Begrijp me niet verkeerd, simpel is zeker geen minpunt, zie bijvoorbeeld Jungle Rot‘s Terror Regime en dan ‘I Am Hatred’. Ook een vrij simpel nummer, maar blijft boeien. Het blijft net dat beetje verandering geven waardoor het niet plat slaat. Dat is helaas wel het geval met Empowered By Hate. Riffs worden te lang, te vaak herhaald en ook de andere instrumenten brengen weinig verandering. De drums zijn net een metronoom in plaats van een dynamisch instrument en de bas volgt gedwee de gitaar in diens riffs.

Heel Empowered By Hate lijdt hieronder. De enige uitzondering van deze zouteloze plaat is de titeltrack; het enige dynamische nummer van het album. Het is ook gelijk het meest knullige nummer. Denk middelbare school, zaterdag middag in de garage van de gitarist z’n stiefvader. Niet echt een aanrader.

Score: 5.9

Tracklist:

  1. After The Battle
  2. Let The Hate Reign
  3. Mata Com Faca
  4. Fear
  5. Warlust
  6. Bite of The Viper
  7. Half Truthss
  8. A Nice Day
  9. Nuclear Warfare
  10. Thrash To The Bones

Line-up:
Fritz – Vocals & Basgitaar
Listl – Gitaar
Xandao – Drums

Links:
Officiële website
Facebook
MDD Records


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie