Dutch Distortion

 

Recensies

Primal Creation – Demockrazy

En dan valt de beurt aan een band van onze eigen zuiderburen! Primal Creation uit België brengt zijn debuut Demockrazy van eigen hand, zonder de hulp van een label. Het enige werk dat vooraf ging was hun EP The Struggle uit 2013. Met een volledig album is nu de vraag: gaat dit het worden voor ze? Zal het deuren openen?

Demockracy is de titel van het eerste, full length album van dit vijftal en het begin ervan, ‘The Mockrazy’, valt zeker in de smaak. Traag en zwaar. Alle instrumenten duidelijk hoorbaar en kenbaar, een goed begin. Hoe vaak maak ik het wel niet mee dat de bas slecht of amper te horen is of de drums net te zacht zijn. Deze keer is dat niet het geval. Dan wordt het tempo opgeschroefd. De typische grommende vocals voegen zich toe bij de riffs van de gitaristen. Riffs die op zichzelf vrij simpel zijn, maar niet onder doen voor moeilijkere gitaarlijnen. Weer eens wat anders dan het technische/ingewikkelde wat je vaak vindt bij menig thrash band. Begrijp me niet verkeerd, ik ben er een groot fan van maar een beetje variatie is nooit weg!

Een ander mooi stukje resultaat is ‘Good Riddance’. Wat hier vooral opvalt is de lead gitaar die lekker door het refrein heen soleert, het pakkende refrein zelf dat door het hoge meezing gehalte live zeker zal aanslaan en uiteraard de half-time/breakdown die voor een flink stijve nek kan en zal gaan zorgen. Dan gelijk door met ‘Retain The Fight’ dat direct pakt dankzij een lekkere catchy riff en lucht sirenes op de achtergrond. Hoewel de riff veelvuldig gebruikt wordt is er genoeg ander riff-geweld te horen zodat het niet eentonig wordt. Ook een instrumentaal nummer is hier niet vergeten. ‘Memories’ vult deze plek in, maar echt spectaculair is het niet, hoewel het wel de juiste kant opgaat naarmate het nummer afloopt. Ook de solo van ‘…Of Diminishing Returns’ mag zeker wel genoemd worden. Lekker gerekt, passend en het is makkelijk luisterbaar.

Al met al is Demockrazy een redelijk album. Simpel, maar redelijk. Het eerste waaraan ik moest denken was dat dit een mooi voorbeeld is voor mensen die nieuwsgierig zijn naar thrash metal. Niet te zwaar of complex, maar wel een goede indicatie. Daarbij mogen wij natuurlijk niet vergeten dat dit pas het eerste album van Primal Creation is. Een plaat waar zeker potentie in zit. Ik ben daarom ook best benieuwd wat ze later zullen uitbrengen. Proberen kan uiteraard geen kwaad!

Score: 7

Tracklist:

  1. The Mockracy
  2. Vote Clown – Await The Trap
  3. Cast The First Stone
  4. Good Riddance
  5. Retain The Fight
  6. Emperor
  7. Vote Clown – A Lost Cause
  8. Memories…
  9. …Of Diminishing Returns

Line-up:
Koen Mattheeuws – Vocals
Ruben Dhaene – Lead Gitaar
Cédric Uyttendaele – Rhythm Gitaar
Ewoud Herregat – Basgitaar
Clint Dusslier – Drums, percussie

Links:
Facebook
Youtube


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie