Dutch Distortion

 

Recensies

Der Weg Einer Freiheit – Finisterre

Der Weg Einer Freiheit - FinisterreOp 25 augustus heeft Der Weg Einer Freiheit hun vierde album uitgebracht, met de titel Finisterre. Dit Duitse kwartet laat zijn black metal al sinds 2009 horen. In het verleden waren ze vooral gericht op de agressieve kant van de black, zoals bijvoorbeeld Endstille. Met dit nieuwe album laten ze echter horen te zijn gegroeid. Het originele geluid is er nog wel, maar wordt aangevuld met melancholie, epische melodieën en psychedelische momenten. Een sterke combinatie.

Toen ik Finisterre voor de eerste keer luisterde, dacht ik dat ik eigenlijk te maken had met een EP. Er staan namelijk maar vijf nummers op dit album. Deze hebben allemaal een behoorlijke lengte, waardoor Der Weg Einer Freiheit mij toch heeft weten te verrassen met 45 minuten aan luistermateriaal. De liedjes hebben de lengte echt nodig, vanwege de opbouw die de band laat horen. Soms lieflijk, soms grillig, maar het klopt allemaal.

‘Aufbruch’ start met een stuk gesproken tekst, wat overgaat in clean gitaarspel. Na iets meer dan een minuut barst de band los in agressieve black metal riffs. Er zijn koortjes te horen op de achtergrond en de melodieën zijn lang en meeslepend. Hoewel de drummer een bombastische blastbeat en dubbele bass laat horen, voelt de muziek niet chaotisch aan. Sterker nog: het straalt een serene rust uit. Dit gevoel blijft bij mij overigens aanwezig tijdens de hele plaat.

Het instrumentale ‘Skepsis part I’ heeft mij vooral weten te verrassen, door de onverwachte wisselingen in dit nummer. Op sommige punten doet het klassiek aan, terwijl ondertussen de drums doorrazen. Het bouwt op met een bijna emotioneel aandoende gitaarriff naar een bombastische overgang tot ‘Skepsis part II’. Door dit soort momenten op Finisterre toont Der Weg Einer Freiheit echt aan gegroeid te zijn. Ze weten een geweldige spanning te creëren in de opbouw van de muziek.

Ik kan eigenlijk heel kort zijn over Finisterre. Wat weet Der Weg Einer Freiheit een fantastische atmosfeer neer te zetten door de slimme opbouw in de nummers. Wat een geweldige plaat. Ik ben om! Denk je hetzelfde als ik? Eind deze maand is deze band live te horen en zien in Baroeg en Doornroosje.

Score: 8,8

Tracklist:

  1. Aufbruch
  2. Ein Letzter Tanz
  3. Skepsis Part I
  4. Skepsis Part II
  5. Finisterre

Line-up:
Nikita Kamprad – Gitaar, zang
Tobias Schuler – Drums
Sascha Rissling – Gitaar
Nico Ziska – Basgitaar

Links:
Officiële website
Facebook
Youtube
Season Of Mist


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie