Dutch Distortion

 

Live Reports

De nieuwste reports uit de muziekwereld.

ProgPower Europe – JC Sjiwa Baarlo, 06/10/2017

Afgelopen weekend was het tijd voor technische hoogstandjes in het Limburgse Baarlo. Het jaarlijkse festival ProgPower Europe vond daar voor de negentiende keer plaats in JC Sjiwa. Het jongerencentrum heeft een prachtige zaal, waar behoorlijk wat bezoekers in passen. Aangezien het bijna uitverkocht was, was de zaal aardig vol. Veel mensen, maar toch een gemoedelijke sfeer waar de bandleden gewoon tussen staan.
Wat ProgPower Europe onder andere zo leuk maakt, is dat ze elke band in ieder geval één uur geven om hun kunsten te vertonen. Hoewel er natuurlijk headliners zijn, heb je het idee dat je de tijd krijgt om goed naar alle bands te luisteren. Dat is ook de reden dat ik een uitgebreide review heb kunnen schrijven.

Vrijdag

De vrijdag startte met de Australische band Sleepmakeswaves. Aangezien het nogal druk op de weg was, kwam ik binnen toen de band al begonnen was. Ik stuitte op een hele volle zaal, gevuld met een dromerig publiek. Normaal zijn post-metal bands niet heel dynamisch op het podium, maar Sleepmakeswaves is hier absoluut een uitzondering op door helemaal op te gaan in de muziek. De band heeft geen zanger, maar dat mis je niet heel erg door de sfeer die ze neer weten te zetten. Voor mij had de set iets meer mogen bestaan uit hardere, intensere riffs. Deze wisten ze spot-on neer te zetten. De langzame, langdradige stukken met hoog, iel gitaargeluid waren meer vertegenwoordigd, en daardoor duurde voor mij de set net iets te lang.

De hoofdact van de vrijdag was Voyager. Deze Australische heren en dame wisten de zaal in vervoering te brengen met hun vrolijke progressieve metal met power randje. De zanger heeft een zachtaardige stem, en deze werd op het podium aangevuld met achtergrondzang van de iets minder trefzekere bassist. De zanger heeft bijna een hele fles wijn gedronken op het podium, wat er voor zorgde dat zijn zang steeds minder werd naarmate het later op de avond was. Het deed echter de sfeer wel ten goede.

Voyager speelde een lange set en de eigen muziek kent veel overlap in stijl. De toevoeging van een covermedley was dan ook zeer welkom. Wie wil er nou niet ‘Sandstorm’ van Darude of’ Ace Of Spades’ horen op een progfestival? Deze covers werden met luid gejuich ontvangen. De grote afwezige op het podium was de toetsenist, die op een bandje stond. Af en toe pakte de zanger een keytar en speelde een paar akkoorden. ‘The man of the match’ was echter de drummer. Wat een beest! Hij zorgde voor een strakke groove en daardoor bleef de show interessant. Een leuke afsluiter voor de eerste dag van ProgPower Europe.

ProgPower Europe – dag 2


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie