Dutch Distortion

 

Recensies

Wait Hell In Pain – Wrong Desire

Deze maand mag ik mijn mening geven over het nieuwe album van Wait Hell In Pain. De band is gestart als project in 2011, toen de gitarist Stefano Prejanò en de zangeres Kate Sale elkaar leerden kennen. In 2012 is de band uiteindelijk officieel opgericht. Na een aantal veranderingen was de line-up compleet in 2016. Daar komt dan ook het nieuwe album Wrong Desire uit voort. Het album heeft als thema vrouwenmisbruik en geweld tegen vrouwen.

Het album vertelt het verhaal van May, een vrouw die langdurig heeft geleden onder psychische en lichamelijk intimidatie van een man. Het album begint met het nummer ‘The Last Trip’. Wat mij meteen opvalt, is dat de zangers een hele schorre en ruwe stem heeft. Dat past ontzettend goed bij de muziek. Toch vind ik de eerste twee nummers van het album een beetje matig. Het mist net iets aan power. Het derde nummer, genaamd ‘Behind The Mask’, is echt mijn favoriet van dit album. Een heerlijk rustig nummer dat zich uitbreidt naar wat meer power. Vooral de overgangen in het nummer zijn heerlijk.

Alle nummers op het album zijn een onderdeel van het concept. Door de nummers heen wordt het verhaal steeds duidelijker en werken ze naar een einde toe. Er is nog één nummer die het verdient om benoemd te worden. Dit gaat om ‘Rain Of May’. Een erg emotioneel nummer, waarin duidelijk het thema terug te horen is. Ook de cover ‘She Wolf’ is prima uitgevoerd. Ondanks dat het concept echt een sterke kant is van de band, vind ik de muziek zelf niet heel erg indrukwekkend. Ik heb het idee dat het weer een van de zovelen is.

Wait Hell In Pain zet met hun album Wrong Desire een ontzettend sterk verhaal neer, maar muzikaal had er net wat meer variëteit in mogen zitten. Ondanks dat weet de band wel je interesse te behouden. Dit omdat je wilt weten hoe het verhaal afloopt en je daarom ook blijft luisteren.

Score: 6,8

Tracklist:

  1. The Last Trip
  2. Get It Out
  3. Behind The Mask
  4. Castaway
  5. Lost In Silence
  6. Rain Of May
  7. You’re Never Gonna Stop Me
  8. The Confession
  9. New Moon
  10. She Wolf

Line-up: 
Kate Sale – Zangeres
Stefano Prejano – Gitaar
Marco Novello – Toetsen
Alfonso Pascarella – Basgitaar
Stefano Rossi – Drums

Links:
Facebook
Youtube – Behind The Mask
Revalve Records


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie