Dutch Distortion

 

Recensies

Midnite Hellion – Condemned To Hell

Midnite Hellion is een heavy/thrash band uit het bekende (beruchte, hoe je het ook wil zien) New Jersey, USA. Na een demo, single, EP en live album komen zij nu met hun debuut aanzetten, Condemned To Hell. Een aparte volgorde. Qua podiumervaring doen ze het zeker niet verkeerd, want ze hebben het podium al gedeeld met bands zoals: Warbringer, Revocation, Obituary, Lazarus A.D., Overkill en Anvil. Dus ik kan er denk wel vanuit gaan dat er motivatie is. Maar is dat te merken?

Condemned To Hell begint, zonder enige twijfel, verdomd sterk! Opener ‘Black & White’ begint, na een ietwat licht komisch intro, met het nummer zelf. Het klinkt goed! Een strakke, energieke riff met typische, simpele drums. Het is als de vocals zich erbij voegen dat het geheel niet alleen compleet is, maar simpelweg gewoon werkt. Zo ook de lichte afwisselingen in de riffs, kleine dingetjes en afwijkingen waardoor het een lekker levendig geheel wordt. Een heerlijke introductie in deze band voor mij. Dit is ook gelijk mijn favoriet van het gehele album. Het principe is ietwat simpel, wat meer heavy metal dan thrash metal maar het werkt en dat is het belangrijkste. Het is pakkend, catchy en het is voorbij voordat je er erg in hebt.

‘Death Dealer’ gaat vrolijk verder waar ‘Black & White’ is gebleven, maar verruilt de heavy metal voor een duidelijkere thrashy sound en stijl. Ook dit klinkt weer lekker. Hier komt wel het eerste minpuntje enigszins boven drijven. De vocals waren in de eerste nummers wel aardig, maar het valt op dat ze toch van mindere kwaliteit zijn. Met elk nummer wordt het minder, tot het pijnlijke toe. Op het moment dat je aankomt bij het een na laatste nummer ‘Morrigan’ is het zelfs bijna vals. Het was al niet super maar dit is echt niet om aan te horen. Het laatste nummer, ‘Teenage Bloodsuckin’ Bimbos’ wil ik het liefst helemaal vergeten.

Het enige grote minpunt van Condemned To Hell zijn die vocals. Zonder volume en kracht erachter is het echt niks. De nummers hebben een goede agressieve sound, en de riffs zijn een lekkere combo en/of afwisseling van heavy en thrash metal. Niet te moeilijk doen, maar wat ze doen, doen ze zeker goed. Behalve de vocals dan. Erg jammer, want voor de rest zou ik dit album zeker aanraden.

Score: 7.0

Tracklist:
1. Black and White
2. Death Dealer
3. Cross The Line
4. Enter The Nightmare
5. Soldiers of Hades
6. The Fever
7. Rip It Up
8. The Morrigan
9. Teenage Bloodsuckin’ Bimbos

Line-up:
Rick Kubit – Vocals & Basgitaar
Mario DiBartolo – Gitaar
Drew Rizzo – Drums

Links:
Officiële website
Facebook
Witches Brew label


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie